Sveika un sveiks! • IR.lv

Sveika un sveiks!

Pauls Raudseps

Savā garajā biznesa mūžā Gunārs Ķirsons, Latvijas slavenākā ēdināšanas uzņēmuma Lido dibinātājs, ir redzējis daudz. Pirmo restorānu viņš izveidoja 1987. gadā, kad padomju Latvijā tikai sāka parādīties pirmie brīvā tirgus asni, un kopš tam spējis ne tikai izdzīvot, bet arī attīstīties gan mežonīgajos deviņdesmitajos, gan pēc 2008. gada finanšu krīzes. Šobrīd, Covid-19 pandēmijas laikā, kad ēdināšanas nozare sista sevišķi smagi, viņa uzņēmumu skāra vēl viena liela nelaime — nodega gaļas kombināts.

«Vai bija stress?» Ir Nauda numura galvenajā intervijā retoriski prasa Ķirsons, un pats arī atbild: «Es gribu teikt — tieši otrādi.»

Ķirsons turpina ar trim padomiem par rīcību krīzes laikā, kas būtu jāizlasa ikvienam uzņēmējam, kuram pēkšņi uz galvas uzgāžas šķietami nepārvaramas grūtības. Pats pirmais: nestreso, bet meklē izeju! «Ja tev biznesā kaut kas noticis un sāc meklēt vainīgo, nevis strādā pie risinājuma, tad nav vērts ar biznesu nodarboties.»

Ķirsons ļoti sarežģītā biznesa nozarē izēdis slaveno pudu sāls (protams, metaforiskā nozīmē, jo Lido lepojas ar savu veselīgo ēdienkarti), tāpēc viņam ir tiesības dot padomus, un citiem der tajos ieklausīties. Šobrīd izlasīt interviju ar viņu ir sevišķi vērtīgi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu