Visjēgpilnākais darbs • IR.lv

Visjēgpilnākais darbs

Raivis Pauls. Foto — Kristīne Madjare
Alise Zita Zeidaka

Fizikas skolotājs Raivis Pauls pēc deviņiem Ādažu vidusskolā pavadītiem gadiem kļuvis par Carnikavas pamatskolas direktoru. Viņu gaida liels izaicinājums — izveidot skolu, kas būtu spēcīgs atspēriens carnikaviešu sapnim par savu vidusskolu

Kad Raivis Pauls mācījās RTU maģistrantūras programmas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģija pēdējā kursā, viņš nejauši universitātes gaitenī pamanīja Iespējamās misijas plakātu ar uzrakstu: «Iedvesmo mācīties!» Raivis pieteicās un, pašam par pārsteigumu izturējis atlasi, nonāca Ādažu vidusskolā. Viņš bija iecerējis mācīt matemātiku, taču tagad priecājas, ka piešķirta fizika. «Fizikā matemātika tomēr ir skaistāka!»

Ādažu vidusskola nebija vienīgais darbavietas variants, taču Iespējamās misijas vadītāja Zane Oliņa puisim teica: «Paliec Ādažos — varēs plosīties!» Ko šī «plosīšanās» nozīmē, Raivis saprata vēlāk: «Skola liela un moderna, katru gadu var mainīt fokusu un, galvenais, darīt, darīt, darīt!» Pēc deviņiem Ādažos pavadītiem gadiem skolotājs nolēma pieņemt jaunu izaicinājumu un nupat ir kļuvis par kaimiņos esošās Carnikavas pamatskolas direktoru.

Domāt plašāk, iet tālāk

Viens no iemesliem, kāpēc Raivis piekritis direktora lomai, ir viņa pēdējā audzināmā klase, ko skolotājs šogad palaida dzīvē. «Viņi bija ļoti mērķtiecīgi. Trīs gadus diendienā runājām par to, kā darīt un sasniegt vairāk.» Skolotājs aicināja savus divpadsmitās klases audzēkņus domāt plašāk — varbūt RTU nav griesti, un spējīgākajiem jābrauc uz ārzemēm! Stāstot un «bīdot» skolēnus, Raivis atskārta: «Kāpēc tad es pats deviņus gadus «sēžu» vienā vietā?» Konkurss uz Carnikavas pamatskolas direktora amatu nāca kā saukts.

Carnikavai ir sens sapnis par vidusskolu, taču līdz šim trūcis būtiska priekšnosacījuma — laba pamatskola. Tagad ir iespēja tādu radīt. «Godīgi sakot, biju viens no tiem, kas Ādažos uz Carnikavu rādīja ar pirkstu,» skolotājs atzīst. Nenoliedzami — Ādažu vidusskola ir soli priekšā Carnikavas skolai. «Forši, ka man ir iespēja ne tikai aizrādīt un pasmieties, bet pašam strādāt, lai situāciju uzlabotu!»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu