5 interesanti koncerti oktobrī • IR.lv

5 interesanti koncerti oktobrī

Austriešu trombonists un komponists Radu Malfati. Publicitātes foto
Gunda Miķelsone

2., 9. un 10. oktobrī kultūras centrā Fantadroms un Hanzas perons. Nepieradinātās mūzikas festivāls Skaņu mežs 2020

Skaņu mežs jau paguva iesildīties ar eksperimentālās mūzikas programmu Baltajā naktī septembra sākumā, bet nu, mēnesi vēlāk, atgriežas ar trim koncertvakariem un varen daudzveidīgu programmu. Bezmaksas ievadkoncertā dzirdēsim elektroakustiskās mūzikas ansambli Woodpecker Project, kurā muzicē Andris Dzenītis, Arvīds Kazlausks, Ritvars Garoza un Gatis Zaķis, elektroniskās mūzikas komponista Rašada Bekera duetu ar saksofonistu Andrē Vidu, bet misterioza oreola apdvestā itāļu komponista Džačinto Šelsi opusus piedāvās vācu laikmetīgās mūzikas ansamblis Sonar Quartett un mecosoprāns Ieva Parša. 

9. oktobrī gaidāmi divi pasaules pirm­atskaņojumi — amerikāņu komponista Džordža Lūisa Blombos Workshop pianistes Agneses Egliņas interpretācijā un elektroniskās mūzikas mākslinieku Marianas Rozenfeldes un Bena Vidas algoritmā balstītās skaņu variācijas, kā arī citi pārsteigumi un atkalsatikšanās. 

Festivāla noslēguma vakars pulcēs dažādus eksperimentālās mūzikas projektus, brīvās improvizācijas meistarus un uzņems arī šāgada goda viesi — austriešu trombonistu un komponistu Radu Malfati.
Skanumezs.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu