Jaunā realitāte • IR.lv

Jaunā realitāte

Nellija Ločmele

Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās — pēdējās nedēļās tā SPKC gandrīz ik dienu noslēdz savus tvītus par iepriekšējā diennaktī atklātajiem Covid-19 slimniekiem. Visu vasaru Latvijā jutāmies droši, bet tagad inficēto un stacionēto skaits pieaug. Ir pamats būt satrauktiem, intervijā šīs nedēļas žurnālā atzīst epidemioloģe Elīna Dimiņa.

«Visiem ir iestājies nogurums no pandēmijas. Taču SPKC jau pavasarī sabiedrību brīdināja — šī ir mūsu jaunā realitāte! Nesolījām, ka mazliet saņemsimies un tiksim galā. Aicinājām mācīties jaunus paradumus,» saka Dimiņa.

Tas attiecas ne tikai uz roku mazgāšanu un divu metru distanci. Esam daļa no pasaules, kurā bīstamais vīruss skāris jau 33 miljonus cilvēku, bet vienu miljonu nogalinājis un turpina plosīties. Tātad jāmācās lieki neriskēt, arvien vairāk darīt attālināti. Varbūt arī sapņi jāpamaina, jo ceļošana kādu laiku nebūs droša. Katrā ziņā Dimiņa neplāno pirkt aviobiļetes nākamajam gadam.

Tieši pandēmija ļāvusi kādu senu sapni īstenot Rēzijai Kalniņai ar vīru Aināru Rubiķi. Abi radījuši kultūrtelpu OratoriO kā mājīgu patvērumu «vecās pasaules» miera baudītājiem. Viņi daudz nebēdā par nedrošo nākotni — dzīvos, redzēs. «Mēs neesam dzīves restorānā, kur Dievs kā viesmīlis pienāks pie galdiņa un jautās, ko šodien vēlamies,» trāpīgi saka apcerīgā, bet vienlaikus apņēmīgā Rēzija Kalniņa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu