Žurnāls: Staķa pirmie trīs likumi - uzticība, paklausība, lojalitāte komandierim • IR.lv

Žurnāls: Staķa pirmie trīs likumi – uzticība, paklausība, lojalitāte komandierim

3
Mārtiņš Staķis. Foto: Lauris Aizupietis

Kas ir nule Rīgas domē ievēlētā un ticamākā Rīgas mēra amata kandidāta Mārtiņa Staķa (A/P/P) dzīves principi, kurus viņš solījis ieviest arī politikā, centās noskaidrot žurnāls Ir. Ceturtdien publicētajā rakstā Staķis atklāj savus jaunos trīs likumus, ar kuriem iepazīstinājis arī biroja darbiniekus.

«Pirmkārt, ļoti stingra subordinācija. Tas man nāk no armijas: jāuzticas savam komandierim, kurš ir līderis. Otrkārt, jūs visi šeit esat labi profesionāļi, daudzos jautājumos labāki par mani, bet jūs apkalpojat tikai un vienīgi manu politiku. Treškārt, mēs būsim pasakaina komanda, bet mana sarkanā līnija ir lojalitāte,» teicis Staķis. Viņš arī dod vēstījumu visiem, kam būtu interese nākt pie mēra ar kukuļiem: «Negribu. Nevajag. Nepiedāvāt.»

Arī biznesā, kur Mārtiņam Staķim, Mārtiņam Dzenim, Uldim Sangovičam un Aivaram Kaulakalnam pieder holdinga kompānija Infinity Coffee ar vairākiem saistītiem kafijas uzņēmumiem – 2019. gadā uzņēmumu peļņa bija 1,3 miljoni eiro -, Staķim pirmais solis bijis uzticība. Ja uzticība tika pievilta vai cilvēks nesasniedza rezultātu, iestājās otrais solis — stingrība.

Staķis, kurš lepojas ar patriotismu kā savu vērtību un ilgus gadus darbojas Vecās Sv. Ģertrūdes baznīcas draudzē, sarunā ar Ir piemin vēl kādu šķautni savā izpratnē par lietu kārtību: «Ir vēl viena lieta, ko iemācījos uzņēmējdarbībā: jāļauj sevi novērtēt par zemu. Tā ir milzīga priekšrocība, ja tevi vērtē zemāk, nekā patiesībā esi. Es nekad neesmu sapratis tos, kas uzsit sev cenu. Šo mācību var izlasīt Mario Pjūzo grāmatā Krusttēvs. Tajā galvenais varonis dēlam māca divas lietas: nekad neļauj ārpusē zināt, ko patiesībā domā. Un vienmēr ļauj citiem tevi novērtēt par zemu — tas nozīmē, ka viņi būs tie, kas kļūdīsies, izdarīs kaut ko muļķīgu.»

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Ja vēlaties abonēt žurnālu Ir, spiediet šeit.

Komentāri (3)

Sskaisle 24.09.2020. 23.00

Kā partijas sponsori liks tā būs jādara un tā
Staķis darīs

0
0
Atbildēt

1

    J.šveiks > Sskaisle 01.10.2020. 19.40

    ja nav noslēpums , lūdzu oficiālu pamatojumu par šīs partija finansējumu , neder viena bāba teica…

    0
    0
    Atbildēt

    0

QAnon 24.09.2020. 12.32

Pēc Staķa kronēšanas pārējiem deputātiem būs viņam jānodod uzticības un bezierunu paklausības zvērests. Kā tur būs ar rokas bučošanu?

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu