113 pret • IR.lv

113 pret

ASV prezidents Donalds Tramps. Foto — Scanpix
Māris Diņģelis

Republikāņu partijas ierindnieku argumenti, kāpēc viņi nebalsos par Trampu

Bijušais Ņujorkas mērs miljardieris Maikls Blumbergs, kas pats neveiksmīgi centās iegūt demokrātu partijas «biļeti» kandidēšanai uz ASV prezidenta amatu, savu politisko ambīciju apmierināšanai pāris mēnešos paspēja iztērēt 350 miljonus dolāru personīgās naudas. Pēc izstāšanās no cīņas šā gada martā viņš apsolīja, ka finansiāli palīdzēs demokrātu priekšvēlēšanu finālistam, lai kurš tas būtu. 

Tagad šis brīdis ir pienācis: Blumbergs atvēlējis iespaidīgu summu — 100 miljonus dolāru — Džo Baidena reklāmām Floridas štatā, kur demokrātu partijas kandidāta un Donalda Trampa izredzes uzvarēt šobrīd tiek vērtētas līdzīgi. Es neapskaužu šī ASV dienvidu štata iedzīvotājus, kurus atlikušās 40 dienas līdz vēlēšanām blīvi bombardēs abu partiju reklāmas.

Tomēr iespējams, ka Trampam visvairāk kaitē knābieni no paša partijas biedriem. Skarbus pārmetumus viņam regulāri velta organizācija Defending Democracy Together (Aizsargāsim demokrātiju kopā), kas nupat izlaidusi politisko reklāmu ar garumgaru uzskaitījumu, kāpēc nedrīkst balsot par Trampu. Argumentu ir daudz, un video ir garš — vairāk nekā 11 minūtes. Šis klips rādīšanai televīzijā ir pārāk garš un dārgs. Taču naski apceļo sociālos tīklus.

Lūk, visi 113 iemesli, kāpēc balsot pret Trampu, kurus intervijās nosauc reāli republikāņu partijas biedri.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu