Žurnāls: tiesas spriedumu rakstīšana kavēta bez pamatota iemesla • IR.lv

Žurnāls: tiesas spriedumu rakstīšana kavēta bez pamatota iemesla

3
Foto: Ieva Čīka, LETA

Pusotru gadu Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesā kādā lietā spriedums netika uzrakstīts, jo par to aizmirsa, savukārt Jūrmalas tiesu nama tiesnese uzskata, ka var neievērot likumā noteiktos termiņus spriedumu rakstīšanai. Žurnāls IR šonedēļ rakstā ”Tā gadījās” pēta – kāpēc tiesas kavē noteikto spriedumu rakstīšanas termiņu.

Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesnese Skaidrīte Hrebtova amatā ir 25 gadus. Šovasar par viņas kavēšanos uzrakstīt spriedumu bankas līzinga kompānijas prasības lietā pret kādu kundzi par dažu tūkstošu eiro parāda piedziņu ierosināta disciplinārlieta par darba pienākumu nepildīšanu. Spriedums gaidīts pusotru gadu. Tiesnese min vairākus iemeslus – liela slodze, palīgu un tiesas sekretāru maiņa, visbeidzot – par sprieduma rakstīšanu vienkārši aizmirsusi. Šī bijusi Hrebtovas pirmā disciplinārlieta, un viņa Tiesnešu disciplinārkolēģijas uzlikto rājienu neapstrīd, atzīstot nepamatotu kavēšanos.

Šogad martā ierosināta disciplinārlieta pret Jūrmalas tiesu namā strādājošo Agnesi Maļinovsku, kura zvērestu devusi pirms diviem gadiem, bet disciplinārkolēģijas priekšā stājusies jau trešo reizi. Viņa kavējusies ar spriedumu noformēšanu 11 civillietās par 3-5 mēnešiem. Tiesnešu disciplinārkolēģija nolēma Maļinovsku sodīt ar amatalgas samazināšana uz vienu gadu, ieturot 10%. Tiesnesei noteikta arī profesionālās darbības ārpuskārtas novērtēšana. Maļinovska lēmumu apstrīdējusi, un Disciplinārtiesa atzina nepamatotu kavēšanos piecās lietās, sodu mīkstinot no algas samazinājuma uz rājienu. Maļinovska nav atsaukusies IR lūgumam sniegt savu skaidrojumu.

Visu rakstu lasiet šonedēļ žurnālā IR.

Komentāri (3)

Sandra Jansone 20.09.2020. 07.56

LA ir publikācija , ka tiesās notārus, kuri specializējās senioru apkrāpšanā.
To es uztveru kā ļoti labu ziņu. Kā pirmo dzīvības pazīmi miruša ezera dzelmē.
Mūsu valsts un latviešu nācijas nelaime ir tiesu sistēmas korumpētība. Kamēr to nenovērsīs pašā tiesu sistēmā, tikmēr cerību nav. Tikmēr ir tikai tukšas cerības, ko sēj politiķi

0
0
Atbildēt

1

    QAnon > Sandra Jansone 20.09.2020. 13.21

    Naivas cerības. Neviens netiesās JV un JKP juristu mafiju.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Elektriķa dēls 18.09.2020. 11.54

Mani tas nepārsteidz, jo ir acīmredzami, ka “tiesu sistēma” ir kā “valsts valstī”, kur neeksistē ne elementāri dokumentu aprites noteikumi, ne kāda kontrole !
Man tam nav cita izskaidrojuma kā vien tas, ka aplami tiek iztulkota tiesnešu “neatkarība” !

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu