Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

No 12. septembra arī Igaunija ir to valstu sarakstā, pēc kuras apmeklējuma jāievēro pašizolācija. Latvijā ir otrā zemākā saslimstība ar Covid-19 no visām Eiropas valstīm, lai arī katru dienu ziņo par jauniem saslimšanas gadījumiem. 

Latvijā šogad augusta beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 8,2% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,4 procentpunktiem mazāk nekā jūlijā, vēsta Nodarbinātības valsts aģentūra. Visstraujāk bezdarbs augustā samazinājies Kurzemē. Lēnākais bezdarba līmeņa kritums bijis Rīgā.

Rīgas domes jaunā koalīcija vienojās par sadarbības līgumu, ko parakstīs, kad būs beigusies tiesāšanās par vēlēšanu rezultātiem. Dokumentā ir deviņas sadaļas par uzdevumiem, to skaitā laba pārvaldība, kvalitatīva izglītība, augstvērtīgs kultūras piedāvājums, mobilitātes uzlabošana, infrastruktūras atjaunošana, ērta pilsētvide. Taču nav izdevies pildīt topošā mēra Staķa (A/P) trešdien solīto amatu piedāvāšanu arī opozīcijas pārstāvjiem. 

Administratīvā apgabaltiesa uzdeva Centrālajai vēlēšanu komisijai pārskaitīt vēlēšanu zīmes trīs iecirkņos, kuros Rīgas domes vēlēšanās bija problēmas ar zīmogiem uz aploksnēm, un pieskaitīt par nederīgām atzītās aploksnes. CKV bija iepriekš aprēķinājusi, ka neieskaitītās vēlēšanu aploksnes varētu ietekmēt Saskaņas un Jaunās Vienotības mandātu skaitu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu