Gandrīz gatava • IR.lv

Gandrīz gatava

Pauls Raudseps

Rīgas domes jaunā koalīcija tapusi ātri un gludi. Turpmākais ceļš solās būt smagāks

Tik ilgi bija jāgaida Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas, tik daudz cerību un satraukuma pavadīja priekšvēlēšanu kampaņu, ka pēc nobalsošanas notiekošā salīdzinoši raitā un gludā jaunās koalīcijas veidošana atstāj antiklimaksa sajūtu. Rīgas rātsnams atkarots, Saskaņa atstāta dziļā opozīcijā, bet kaislību un konfliktu tikpat kā nav.

Tomēr tas nenozīmē, ka nekas nav noticis kopš vēlēšanu dienas 29. augustā.

Jau tūlīt pēc rezultātu paziņošanas svētdien, 30. augustā, bija skaidrs, ka mērs būs Mārtiņš Staķis (A/P/P) un jauno koalīciju veidos četras frakcijas ar 39 no domes 60 deputātu vietām — A/P/P (18), Jaunā Vienotība (10), Nacionālā apvienība / Latvijas reģionu apvienība (7) un Jaunā konservatīvā partija (4).

Nelielas diskusijas izraisīja vicemēru skaits un amatu sadalījums, tomēr arī tās dažu dienu laikā tika nogludinātas. Pa vicemēra krēslam pienāksies katrai no koalīcijas mazākajām frakcijām, bet komiteju vadītāju krēsli sadalīti proporcionāli vietu skaitam domē — A/P/P četri, JV divi, bet NA/LRA un JKP pa vienam. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu