Spēlēt, lai uzvarētu! • IR.lv

Spēlēt, lai uzvarētu!

Roberts Aseriņš. Foto — Ieva Salmane
Gunita Nagle

17 gadus vecā Roberta Aseriņa dzīvē ir bijuši divi lieli notikumi: viņš ir iemīlējis basketbolu, kas kļuvis par nozīmīgu puiša dzīves daļu, un viņam ir ārstēts smadzeņu audzējs. Gan basketbolā, gan cīņā ar audzēju Robertam ir svarīgs viens princips — uzvarēt!

Nav daudz Roberta vienaudžu, kuri uzdrīkstētos NBA basketbolistu Dāvi Bertānu saukt par savu čomu. Bet Roberts var — tagad, kamēr Dāvis ir Latvijā, abi satikās un apsprieda pēdējās Washington Wizards spēles. Nav arī daudz puišu Roberta vecumā, kuriem būtu bijusi iespēja uzspēlēt basketbolu ar Kristapu Porziņģi un lepni bildēties ar visiem Latvijas basketbola izlases spēlētājiem. Bet Roberts ir piepildījis šo gandrīz katra latviešu zēna sapni.

Taču šie gaišie brīži, kuros aizsākās Roberta draudzība ar lieliskajiem basketbolistiem, uzplaiksnīja viņa dzīves drūmākajā posmā — laikā, kad viņš Bērnu slimnīcā ārstēja smadzeņu audzēju. To viņam 13 gadu vecumā atklāja ceturtajā stadijā. Pārcietis smagu operāciju, kurā lielāko daļu audzēja ārsti izņēma, Roberts izturēja arī daudzas ķīmijterapijas un apstarošanas. Rezultātā cietusi hipofīze — dziedzeris, kas regulē augšanas hormonus, un Robertam vairs nesasniegt basketbolista augumu, kāds ir viņa tētim. Veselības stāvokļa dēļ nav arī vairs iespējams spēlēt basketbolu, ar ko puisis tā aizrāvās līdz 13 gadu vecumam. 

Skumji? Tikai ne Robertam! Viņš jau strādā Latvijas Basketbola savienībā un palīdz rīkot Jaunatnes basketbola līgas turnīrus. Viņā ir tāds uzvarētāja gars, ka ar to pietiktu visiem Washington Wizards spēlētājiem.

Pateicībā ārstiem 

Par Robertu uzzināju augusta beigās LTV Ziņu dienesta sižetā, kurā stāstīja, ka viņš, nopelnījis pirmo algu, ziedoja to Bērnu slimnīcas fondam. Puiša spēja pateikties un ziedot aizkustināja līdz sirds dziļumiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu