Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valdība konceptuāli atbalstīja priekšlikumu no 2021. gada mainīt nodokļu sistēmu un ieviest minimālo valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu (VSAOI). Izmaiņas nodokļos ieviesīs trijos posmos. Pirmais stāsies spēkā no 2021. gada Visos posmos notiks pakāpeniska akcīzes nodokļa likmju paaugstināšana tabakas produktiem un transportlīdzekļu nodokļu indeksēšana.

Valdību veidojošās partijas pirmdien vienojās nākamā gada valsts budžetā paredzēt visu nepieciešamo finansējumu pedagogu, augstskolu macībspēku un mediķu algu celšanai iepriekš solītajā apmērā. 

Latvijā šā gada otrajā ceturksnī mēneša vidējā bruto darba samaksa par pilnas slodzes darbu pieauga par 3,9% jeb 42 eiro, salīdzinot ar pērno gadu, un sasniedza 1118 eiro.

Attīstībai/Par/Progresīvie, Jaunā Vienotība, Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība un Jaunā konservatīvā partija vienojās par koalīcijas izveidošanu Rīgas domē. Plānots, ka jaunajam mēram Mārtiņam Staķim (A/P) būs trīs vicemēri — Vilnis Ķirsis (JV), Linda Ozola (JKP) un Edvards Smiltēns (NA/LRA). Pēc Rīgas pašvaldības ārkārtas vēlēšanām šiem četriem politiskajiem spēkiem ir 39 no 60 vietām domē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu