Pirmais darījums • IR.lv

Pirmais darījums

Aivars Ozoliņš

Kompromiss par vicemēriem sola domstarpības par tiesiskumu Rīgas domē

Jaunievēlētajā Rīgas domē pirmais skandāls — trešais vicemērs! Vismaz daļas sabiedrības reakcija liek domāt, ka tam vajadzētu būt skandālam. Varbūt tāpēc, ka vēlēšanās 29. augustā opozīcijas partijas uzvarēja tik pārliecinoši, ka paliek garlaicīgi.

Uzreiz nav ne Burova «zelta kārts», ne Saskaņas Čekušina sadarbības ar Nacionālo apvienību, ko viņš pirms vēlēšanām «neizslēdza», bet ZZS 3000 graustu Valaiņa domē vispār nav. Toties politikas vērotāji un soctīklu rakstītāji nu var vismaz «nepatīkamā pārsteigumā» cepties un pat «šokēti» vārīties, ka — šausmas, trīs vicemēri!

Bet vai divi vicemēri būtu pieņemami?

Taisnība, ka Staķis pēc uzvarētāju pirmās sanākšanas 1. septembrī itin stingri teica, ka viņam, ja kļūs par domes priekšsēdētāju, būšot tikai viens vietnieks. Taču taisnība arī, ka pašreizējais Rīgas domes nolikums paredz priekšsēdētājam divus vietniekus, tomēr pagājušovasar par atbalstu GKR mēram Oļegam Burovam viņa vietnieku amatus dabūja ne tikai Saskaņas Anna Vladova un no Saskaņas izslēgtais Vadims Baraņņiks, bet arī Saskaņas Sandrim Bergmanim vēl viens bija apsolīts no šā gada sākuma. (Šo neseno vietējo piemēru Staķis un partneri aizbildinājumam gan nepieminēja, protams, un rādīja te uz Talsiem, te uz senseniem laikiem Rīgā, kad mēram Jānim Birkam (TB/LNNK) arī bija trīs vietnieki.) Domes priekšsēdētājs var būt tikai viens, taču viņa vietnieku skaits parasti ir politiskas lietderības noteikts.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu