Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Četri Rīgas domē ievēlētie saraksti veidos koalīciju, paziņoja domes vēlēšanās uzvarējušās Attīstībai/Par/Progresīvie mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis. Koalīcijā būs 39 no 60 deputātiem, un to veidos vēlēšanu uzvarētāji A/P/P kopā ar Jauno Vienotību, Nacionālās apvienības un Reģionu apvienības, kā arī Jaunās konservatīvās partijas (JKP) deputātiem. Domes ārkārtas vēlēšanās partiju apvienība A/P/P saņēma 26,2% balsu, otrajā vietā ir Saskaņa (16,9%), trešajā — Jaunā Vienotība (15,2%). Vēl domē pārstāvēta Nacionālā apvienība un Reģionu apvienība (9,6%), partija Gods kalpot Rīgai (7,7%), Latvijas Krievu savienība (6,5%) un JKP (6,4%). Vēlēšanās nobalsoja 40,6% no balsstiesīgajiem, kas ir vēsturiski zemākā aktivitāte kopš 1997. gada. 

Valsts drošības dienests sācis izvērtēt Centrālās vēlēšanu komisijas iesniegumu par divos Rīgas iecirkņos konstatētajām 627 neapzīmogotajām vēlēšanu aploksnēm. Šīs aploksnes CVK atzina par nederīgām.

Valdības koalīcija pirmdien vienojās par trim būtiskām izmaiņām nodokļu politikā — strādājošajiem samazināt sociālo nodokli par 1%, sadalot uz pusēm samazinājumu starp darba devēju un darba ņēmēju; paaugstināt diferencētā neapliekamā minimuma slieksni; minimālās sociālās iemaksas ieviešana visiem strādājošajiem. Piedāvājums vēl jāskata valdībā.

Latvijas IKP pirmajā pusgadā samazinājies par 5,4%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pagājušajā gadā, paziņoja CSP.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu