Uzvara būs pirmie darba rezultāti • IR.lv

Uzvara būs pirmie darba rezultāti

1
Mārtiņš Staķis. Foto — Lauris Aizupietis
Pauls Raudseps

Pirmdien sākās Rīgas domes jaunās koalīcijas sarunas, bet otrdienas rītā Ir izvaicāja Mārtiņu Staķi par tuvākajiem soļiem varas pārņemšanā

Kā vērtējat vēlēšanu iznākumu?
Milzīgs panākums sarakstam un man personīgi. Puse no balsotājiem ir ievilkuši man plusiņu, tas ļoti iedvesmo. Mēs nesakām, ka tā ir uzvara. Uzvara būs tad, kad varēsim parādīt pirmos darba rezultātus.

Vai nerada bažas fakts, ka piedalījās tikai 40% vēlētāju?
Mums bija aizdomas, ka tā būs, tāpēc daļu kampaņas veltīju aicinājumiem cilvēkiem balsot.

Visticamāk, tieši Saskaņas, GKR un LKS vēlētāji neaizgāja balsot. Vai tas vēlāk neradīs problēmas?
Kampaņas laikā runājot ar cilvēkiem apkaimēs, kur visvairāk tiek balsots par šīm partijām, jau bija skaidrs, ka šie vēlētāji ir vīlušies. Jūtas nodoti, bet neredz, par ko balsot. Mums neizdevās pārliecināt šos vēlētājus balsot par mums, šis uzdevums vēl ir priekšā.

Koalīciju varētu veidot četri saraksti, bet šobrīd domē ir tikai trīs vadošie amati — priekšsēdētājs un divi vietnieki. Vai plānojat saglabāt šo struktūru?
Partneri visu lems kopā. Esmu piedāvājis savu versiju, pēc kāda principa varētu nonākt līdz sarunām par amatiem. Tā ir Donta metode, kādu lieto Eiropas Parlamentā, — nosaka secību, kādā partneri izvēlas kādas atbildības sfēras, ņemot vērā vēlēšanu rezultātus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu