Restarts būs • IR.lv

Restarts būs

Nellija Ločmele

Svētdienas rīts atnesa priecīgu ziņu, ka Rīgā mainīsies vara. Pēc desmit gadus ilgušās Saskaņas valdīšanas tā vēlēšanās cietusi bezprecedenta sakāvi vai, precīzāk būtu teikt, padevusies. Iepriekšējās vēlēšanās Saskaņas un Gods kalpot Rīgai saraksts saņēma 127 tūkstošus balsu, kas nodrošināja vairākumu domē. Tagad abas partijas, startējot atsevišķi, spēja piesaistīt tikai trešdaļu no līdzšinējiem atbalstītājiem, aptuveni 42 tūkstošus rīdzinieku. Nils ir Briselē, bet vēlētāji Rīgas mikrorajonos jūtas nodoti un vīlušies, tāpēc milzīgā skaitā palika mājās.

Tas ļāva uzvaras laurus plūkt pašreizējai valdības koalīcijai, kas domē līdz šim tupēja bezcerīgā opozīcijā. Neapšaubāms līderis ar vislielāko atbalstu ir Mārtiņš Staķis, kas jau ķēries pie vairākuma veidošanas, lai Rīgā sāktu vēlētājiem solīto restartu. Viņa komandā būs pilsētas apkaimju aktīvisti, kas arī ieguvuši mandātus un tātad — reālas iespējas ietekmēt pašvaldības budžeta sadalījumu un darāmo darbu sarakstu. Gaidīsim labas pārmaiņas!

Tiesa, uzvaras skurbumu pirmdien kā auksta duša izkliedēja pēkšņa ziņa, ka Marsa parkā gāž kokus. Klusi nogaidījuši vēlēšanu beigas, par Valsts drošības dienesta jaunās ēkas būvniecību atbildīgie fiksi iedarbināja motorzāģus, lai saknē nogrieztu Teikas apkaimes aktīvistu cerības tomēr kaut kā vēl izcīnīt parku šajā vēsturiskajā vietā. Ciniski — tā šo pēkšņo gājienu novērtējis topošais mērs Staķis, taču nozāģētus kokus «restartēt» nesanāks. Bet varbūt šāds skarbs pēcvēlēšanu rīts ir simbolisks atgādinājums, ka sapņošanas un solīšanas laiks ir garām, jāsāk strādāt, un laiks negaida.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu