Kauja par pastu • IR.lv

Kauja par pastu

Demontētās pasta urnas Hārtfordas pilsētā Viskonsinas štatā. Foto — Scanpix/LETA
Māris Diņģelis

Donalda Trampa ievēlēšana prezidenta amatā pirms četriem gadiem bija liels pārsteigums pasaulei. Vai tas atkārtosies? Līdz ASV prezidenta vēlēšanām atlikuši nepilni trīs mēneši, un Ir regulāri sekos notikumu attīstībai.

Donalds Tramps mēģina radīt priekšstatu: ja kaut kas saies grīstē šāgada vēlēšanās (proti, viņš zaudēs), pie tā būs vainīgi krāpnieki un pasts

Tā bija diezgan dīvaina sakritība: nedēļā, kad Latvijas kaimiņvalsts diktators Lukašenko cīnījās par sava 26 gados iesildītā krēsla saglabāšanu, pašreizējais ASV līderis atsāka ņurdēt, ka sev nelabvēlīga iznākuma gadījumā viņš varētu nepieņemt nākamo prezidenta vēlēšanu rezultātus. 

Jau jūlija vidū Donalds Tramps kādā TV intervijā vairākkārt atteicās atbildēt uz jautājumu, vai pieņems savu zaudējumu. «Tad redzēsim, tad redzēsim,» viņš atgaiņājās. Bet 17. augustā, aizbraucis uz nelielu priekšvēlēšanu pasākumu Viskonsinas štatā, paziņoja: «Manuprāt, vienīgais veids, kā mēs varam zaudēt vēlēšanās, ir tad, ja notiks krāpšanās.»

Nākamajā dienā kāds reportieris uzdeva tiešu jautājumu prezidenta preses sekretārei Keilijai Makīnijai: «Vai tiešām prezidents grib pateikt: ja es neuzvarēšu, es nepieņemšu rezultātus?» «Prezidents jau visu laiku ir teicis, ka skatīsies, kas notiek, un izlems pēc tam,» viņa atbildēja. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu