Indīgais Putins • IR.lv

Indīgais Putins

2
Aivars Ozoliņš

Politisko oponentu slepkavošana Krievijā ir sena prakse

Krievijas opozīcijas aktīvists Aleksejs Navaļnijs saindēts, pirmdien apstiprināja viņa ārsti Vācijā. Kanclere Angela Merkele aicināja Maskavu izmeklēt lietu un saukt pie atbildības vainīgos. Otrdien arī ES augstais ārlietu pārstāvis Žozefs Borels aicināja Krievijas varas iestādes sākt atentāta neatkarīgu izmeklēšanu: «Atbildīgie ir jāsauc pie atbildības.»

Krievijas prezidents Putins uz to droši vien pasmīnēja. Viņa runasvīrs Peskovs paziņoja: «Tas ir tukšs troksnis.» Neesot iemeslu izmeklēšanas sākšanai, vispirms jānoskaidro, kas tā bijusi par vielu, turklāt esot arī «citas versijas».

Nudien, ārstiem slimnīcā Omskā, kur Navaļniju pagājušonedēļ nogādāja pēc samaņas zaudēšanas lidmašīnā, bija versija, ka viņa organismā konstatēta kafija. Nu Kremlis gaidīs un citi spriedīs, kāda vēl viela ir bijusi. Pēc tam — kurš un kur tādu vielu varēja dabūt un kāpēc ielika Navaļnijam tējā lidostā. Un dažādu troļļu un ekspertu koris locīs senseno meldiņu par to, kāpēc to nevarētu būt licis darīt Putins, kuram tas neesot izdevīgi. Un kurš cits to varētu būt izdarījis — ukraiņu «fašisti», CIP vai Navaļnijs pats, lai sariebtu Putinam?

Spriedelējumi, vai Putins ir vai nav licis nogalināt režīmam bīstamu oponentu, sākas ikreiz, kad kārtējais nogalināts.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu