Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Saeima otrdien pieņēma paziņojumu, kurā aicina Baltkrievijā organizēt atkārtotas valsts prezidenta vēlēšanas, ļaujot tajās piedalīties opozīcijai uz vienlīdzīgiem noteikumiem. Latvijas valdība nolēma piešķirt 150 000 eiro Baltkrievijas pilsoniskās sabiedrības stiprināšanai un ir gatava pieņemt politiskā patvēruma meklētājus. Valdība arī sāks sarunas ar Starptautisko Ledus hokeja federāciju par 2021. gada pasaules hokeja čempionāta spēļu norisi kādā citā valstī, nevis Baltkrievijā, ar kuru Latvijai kopīgi bija jārīko čempionāts, bet tagad neuzskata to par iespējamu.

Divu nedēļu pašizolācija būs jāievēro pēc atgriešanās Latvijā no 24 Eiropas valstīm, kurās Covid-19 izplatība ir augsta, paziņoja SPKC. Riska valstu saraksts papildināts ar Īriju, Dāniju, Grieķiju un Lielbritāniju. Pasaules Veselības organizācija sestdien paziņoja, ka inficēšanās ar Covid-19 sasniegusi jaunu rekordu — pasaulē diennaktī saslimuši gandrīz 300 000 cilvēku. 

Valsts parāds Covid-19 izraisītās krīzes laikā audzis par diviem miljardiem, tāpēc Fiskālās disciplīnas padome pagājušajā nedēļā aicināja valdību ierobežot jaunus ekonomikas stimulēšanas pasākumus. 

Valsts kontrole aizsardzības resora revīzijā secinājusi, ka individuālie aizsardzības līdzekļi un dezinfekcijas līdzekļi cīņai ar Covid-19 ne vienmēr iegādāti par izdevīgāko cenu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu