Žurnāls: Vai gribam Rīgu kā korupcijas citadeli? • IR.lv

Žurnāls: Vai gribam Rīgu kā korupcijas citadeli?

3

Desmit gadus Rīgā valdījušās Saskaņas un partijas Gods kalpot Rīgai mantojums ir 27 ar korupciju saistīti kriminālprocesi, kas Latvijas galvaspilsētu ļauj saukt par korupcijas citadeli, ceturtdien raksta žurnāls Ir. Vairums šo lietu gan ir nelielas, salīdzinot ar pēdējos divos gados ierosinātajiem kriminālprocesiem, kuros zem lupas nonākušas augstākā līmeņa amatpersonas pašvaldības struktūrvienībās vai uzņēmumos Rīgas satiksme, Rīgas karte un Rīgas Tūrisma attīstības birojs.

Lielākā daļa no kriminālprocesiem – 17 – ir nonākusi tiesā, bet tikai piecos tiesvedība pašlaik ir pabeigta un stājušies spēkā sodi. Kā raksta Ir, pārsvarā tie ir nosacīti cietumsodi, vienā gadījumā 70 stundu piespiedu darbs.

Seši kriminālprocesi ir izbeigti pierādījumu trūkuma dēļ, bet trijos aktīvi turpinās KNAB izmeklēšana. Vēl viens ir ilgstoši iestrēdzis prokuratūrā.

Ir ceturtdien var lasīt arī otro Rīgas domes priekšvēlēšanu dueli starp 10 gadus pie varas bijušās Saskaņas domes ārkārtas vēlēšanu “lokomotīvi” Konstantīnu Čekušinu un Gods kalpot Rīgai līderi Oļegu Burovu. Čekušins uz Burova jautājumu, cik krimināllietu ierosināts par Rīgas namu pārvaldnieka darbību laikā, kad Saskaņa atbildēja par tās kapitāldaļām, atbild: “Goda vārds, nezinu. Zinu tikai to, ka neviena nav pabeigta un neviena tiesas sprieduma nav!”

Toties Burovs zina – kriminālprocess sākts par krāpšanu lielā apmērā organizētā grupā un par noziedzīgi iegūtas naudaslegalizāciju SIA Liftu alianse 2017.gada aprīlī. Kopā esot četri kriminālprocesi.

Vairāk par ar korupciju saistītajiem kriminālprocesiem lasiet šeit.

Konstantīna Čekušina (S) un Oļega Burova (GKR) dueli Ir lasiet šeit.

Komentāri (3)

Sskaisle 13.08.2020. 14.06

https://lr1.lsm.lv/lv/raksts/monopols/vides-dizaineris-janis-kinasts-nepieciesams-domat-un-uzdot-jauta.a132784/

”Neiespējamais var kļūt iespējams. Lietas, uz kurām raudzījāmies kā uz neapgāžamām – apgāzās. Aptuveni tā šo laiku raksturo Cēsu pluverisitātes kurators un idejas autors, pilsētplānotājs Jānis Ķīnasts, kurš ar nopietnu seju pasmaida par visu lietu kārtību un savā dzīvē pieņem mainību.” – SAPŅOTĀJS!

0
0
Atbildēt

0

Sskaisle 13.08.2020. 10.26

IR žurnālisti, kāpēc atkal tik ļauns un nepatiess , ja gribiet neveiksmīgs virsraksts?

Jūs uzspiežat mums viedokli, ka korupcija Rīgā un valstī ir atkarīga no mums – vai mēs to gribam vai nē. Skaidrs, ka tie, kuri laužas tikt pie varas Rīgā korupciju grib. Pavisam noteikti tas ir attiecināms uz šobrīd saeimā esošajām partijām – jo tās neviena nav ierosinājušas ne jaunus likumus, ne grõzījumus esošajos likumos, lai korupciju izskaustu. Mazinātu. Lai tiesu vara tiktu attīrīta – kā piemēram, Lietuvā, kur visus tos šļipsu bandītus apsūdz par tirgošanos ar varu un tā.

NU ko es varu gribēt? Lai korumpantus sadzen darba nometnēs un viņu sazagto, lai viņiem atnem. Jā – to es gribu – bet tas taču nav iespējams. Kā tad to varētu izdarīt, ja likumi mums tādi, kas korupcijai ļauj ziedēt un plaukt.

Tik cilvēku pazemojošs virsraksts – vai gribam ?!! – it kā tam būtu kaut vismazākā nozīme , ko mēs gribam.

NU FUJ !

0
0
Atbildēt

1

    QAnon > Sskaisle 13.08.2020. 11.10

    Darba nometnēs, aha! Par ko balsosi, kad tavi mīluļi, latviešu valsts un tautas ienaidnieki, saņems ko pelnījuši kā viņu tikumiskie un ideoloģiskie priekšteči 1919. gadā?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu