Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

ROMĀNS. KASPARS ZAVIĻEISKIS. PILNĪGS ŠAHS. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. Pazīstamā mūzikas žurnālista garstāsts ir literārs atskats uz tagadējo četrdesmitgadnieku paaudzes vētraino jaunību un lietām, vietām un tipāžiem, kas jau ir nostalģiska pagātne. Alternatīvas ievirzes ballītes un ļaušanās neprātam. Pirmā īstā mīlestība un vieglas depresijas uzplūdi. Viss kā šahā un reālajā dzīvē. Apgāda cena 11,98 €.


MĀKSLAS VĒSTURE.
PĒTERIS BANKOVSKIS. PALIMPSESTS. IZDEVNIECĪBA NEPUTNS. Vienpadsmit nodaļās autors aplūko kolekcionārisma vēsturi, sākot no pirmsākumiem Latvijas teritorijā, izsekojot kolekcionārismam vācbaltiešu pilīs un muižās, Latvijas Republikā starpkaru periodā, pēckara trimdas sabiedrībā, Latvijas PSR un visbeidzot mūsdienu Latvijā. Darbā akcentēti būtiski kolekcionēšanas aspekti, uzzinām par savulaik izcilākajām kolekcijām, par to saturu un likteni. Apgāda cena 24 €.


ROMĀNS.
SELJA AHAVA. LIETAS, KAS KRĪT NO DEBESĪM. IZDEVNIECĪBA LATVIJAS MEDIJI. Somu rakstnieces romānā trīs dažādas balsis stāsta par negaidītiem un pārsteidzošiem notikumiem un to, kā tie mainījuši iesaistītos un apkārtējo vidi. Caur grāmatas varoņiem autore iedziļinās notikumu neizskaidrojamajā būtībā, radot  romānu, kurā ikdienišķais savijas ar absurdo, skaistais ar nežēlīgo un pilnīgi neiespējamas pasakas ar patiesām. Apgāda cena 11,05 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu