Veselīgākais un sparīgākais • IR.lv

Veselīgākais un sparīgākais

Donalds Tramps izvairās no sportiskām aktivitātēm, izņemot golfa spēlēšanu. Foto — Scanpix/LETA
Māris Diņģelis

Donalda Trampa ievēlēšana prezidenta amatā pirms četriem gadiem bija liels pārsteigums pasaulei. Vai tas atkārtosies? Līdz ASV prezidenta vēlēšanām atlikuši nepilni trīs mēneši, un Ir regulāri sekos notikumu attīstībai.

Vai vecums un veselības problēmas ir ASV prezidenta kandidātu mīnuss?

Bija saulaina sestdienas pēcpusdiena pagājušā gada novembrī. Pie Baltā nama dežurējošos žurnālistus pārsteidza prezidenta limuzīna neplānota ierašanās. Drošībnieku automašīnu piesegā no rezidences iznāca pats Donalds Tramps, iesēdās limuzīnā un devās nezināmā virzienā. Kolonnai sekojošajai presei tika piekodināts neziņot, uz kurieni dodas valsts vadītājs. Izrādījās, ka tas ir armijas hospitālis Vašingtonas pievārtē.

Šāda noslēpumainība un fakts, ka ārsta apmeklējums nebija ierakstīts prezidenta dienas kārtībā, nekavējoties radīja baumas. Vai Trampam nepieciešama neatliekama mediķu palīdzība? Un kāpēc viņš nebija redzams sabiedrībā nākamās divas dienas?

Baltā nama preses sekretāre vēlāk skaidroja, ka prezidentam veikta tikai «ātra veselības apskate un parastas analīzes», jo viņš ir «veselīgs un enerģisks, neesot nekādu sūdzību». Taču šādam skaidrojumam daudzi neticēja, jo parastas analīzes var veikt arī Baltajā namā, kur darbojas labi aprīkots ārsta kabinets un maiņās dežurē 20 mediķi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu