Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

KNAB par neizpaužamu ziņu izpaušanu prasa apsūdzēt bijušo ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru. Šajā lietā no amata pienākumu pildīšanas atstādināta arī Jelgavas prokurore Zinaīda Egle. Krimināllietā izmeklē kukuļņemšanas organizēšanu, kukuļņemšanu un neizpaužamu ziņu atklāšanu.

Eiropas Komisija apstiprinājusi Latvijas programmu par 51 miljonu eiro eksportējošo uzņēmumu atbalstam krīzes pārvarēšanai. Plānots, ka tas dos labumu 350 uzņēmumiem.

Šā gada otrajā ceturksnī Latvijā IKP samazinājies par 9,8%, bet eirozonā — par 12,1%, salīdzinot ar pagājušo gadu. Pir-majā pusgadā pašvaldību budžetā izveidojies 101,4 miljonu eiro pārpalikums. Savukārt valsts kopbudžetā šajā laikposmā bija 131,4 miljonu deficīts.

Satversmes tiesa (ST) pirmdien ierosināja lietu pēc Ikšķiles novada pieteikuma par Ikšķiles pilsētas un Tīnūžu pagasta iekļaušanu Ogres novadā. Šī ir jau otrā lieta ST par administratīvi teritoriālo reformu. Pirms divām nedēļām ST ierosināja lietu pēc Limbažu novada pieteikuma, kas nevēlas Skultes pagasta atņemšanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu