Amerikāņu traģēdija • IR.lv

Amerikāņu traģēdija

2
ASV prezidents Donalds Tramps un valsts galvenais infektologs Entonijs Fauči preses konferencē Baltajā namā maija vidū. Foto — Scanpix/LETA
Māris Diņģelis

Jaunais koronavīruss ir laupījis dzīvību jau 160 tūkstošiem amerikāņu, un pastāv liela varbūtība, ka Covid-19 nogalinās arī Trampa prezidentūru

Donalda Trampa ievēlēšana prezidenta amatā pirms četriem gadiem bija liels pārsteigums pasaulei. Vai tas atkārtosies? Līdz ASV prezidenta vēlēšanām atlikuši nepilni trīs mēneši, un  Ir regulāri sekos notikumu attīstībai.

Neapmierināti ar karantīnu, daži desmiti kovidiotu sapulcējās protestā ar plakātiem «Pakārt Dumpi!». Prezidentam Levitam tas patika. «Lieliski cilvēki!» Levits ierakstīja tviterī.

Jūs, protams, tagad brīnāties — kas tas par murgu? Atvainojiet, bet es provokatīvi esmu ielicis Latvijas personu vārdus un amatus situācijā, kāda maija vidū tika piedzīvota ASV.

Šāds mītiņš notika Longailendā uz austrumiem no Ņujorkas. Sazvērestības teoriju piekritēji un vakcinācijas noliedzēji sanāca kopā, lai pieprasītu nekavējoties atcelt karantīnu. Par spīti tam, ka konkrētajā Safolkas novadā (iedzīvotāju skaita ziņā mazliet mazāks par Latviju) tobrīd bija reģistrēti jau 38 tūkstoši ar Covid-19 saslimušo un 1733 mirušo jeb četrreiz vairāk nekā vidēji valstī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu