Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

No 1. augusta mācības izglītības iestādē organizēs klātienē, bet būs jāievēro virkne piesardzības prasību, tajā skaitā jāorganizē izglītojamo plūsma, nedrīkstēs pieļaut drūzmēšanos, otrdien lēma valdība. Izglītības un zinātnes ministrija informēja, ka mācību organizēšana no nākamā mācību gada plānota trīs modeļos. Pašlaik uzskatāms, ka no 1. septembra mācības visās izglītības iestādēs Latvijā notiek klātienē, un tas ir A modelis, ja epidemioloģiskā situācija ir līdzīga kā patlaban.

Lai samazinātu Covid-19 izplatīšanās risku, no 1. augusta visiem viesstrādniekiem no valstīm ar augstu saslimšanas rādītāju, arī kultūras jomas darbiniekiem, būs obligāti jāveic Covid-19 analīzes. To paredz grozījumi Ministru kabineta noteikumos. 

ASV pievienojās Baltijas valstu ārlietu ministru kopējam paziņojumam pret jebkuriem Krievijas mēģinājumiem pārrakstīt vēsturi, lai attaisnotu Padomju Savienības 1940. gadā veikto triju Baltijas valstu okupāciju un aneksiju. Ar šo paziņojumu tiek atzīmēta Samnera Velsa deklarācijas 80. gadskārta — tā bija pamatā ASV īstenotajai Baltijas okupācijas neatzīšanas politikai. 

Stradiņa slimnīcas A korpusa otro kārtu būvēs SIA Velve, kas piedāvājusi lētāko iepirkumu, paziņoja slimnīcas valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš. Slimnīcas jaunajā ēkā atradīsies Neatliekamās palīdzības centrs, operāciju bloks, ķirurģijas profila nodaļas un citas struktūrvienības. Būvniecību sāks septembrī. Kopējās projekta izmaksas — vairāk nekā 140 miljoni eiro. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu