Asas cīņas • IR.lv

Asas cīņas

Nellija Ločmele

Pasūtījuma slepkavība klaji demonstratīvā izpildījumā — tā pirms diviem gadiem blakus Brāļu kapiem gaišā dienas laikā ar automātu tika nošauts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus. Slepkavas bija labi sagatavojušies un ātri pazuda, bet pasūtītāji nav zināmi. Policijas izmeklēšana tā arī nav tikusi pie kaut viena aizdomās turētā.

Bunkus nebija nekādas klusais kurmis, tobrīd aktīvi iesaistījās cīņā par nesen aizvērtās ABLV bankas likvidāciju un bija viens no labāk pelnošajiem savas jomas profesionāļiem, kas iepriekšējā gadā deklarējis 1,5 miljonu eiro ienākumus, tajā skaitā lauvastiesu bēdīgi slavenās Trasta komercbankas likvidācijā. Ja naudas atmazgāšana ir augsta riska bizness, acīmredzot atmazgātavu likvidēšana arī.

Iemesls, kāpēc Ir šobrīd atgriežas pie Bunkus slepkavības tēmas, ir nopietns. Noslepkavotā administratora Bunkus māte ir vērsusies pie augstām valsts amatpersonām, apliecinot gatavību sniegt liecības pret saviem ģimenes locekļiem — vecāko dēlu un šķirto vīru —, jo mātei ir pamats domāt, ka viņi kavējuši izmeklēšanu. Viņa piesauc gan konfidenciāla bankas seifa iztukšošanu dienu pēc slepavības, gan citas norādes uz aizdomīgiem apstākļiem. Ģimenes locekļi šos pārmetumus stingri noraida, bet policija komentāros ir atturīga. Vairāk par šo samezgloto lietu lasiet kolēģes Indras Sprances pētījumā.

Savukārt kolēģis Māris Diņģelis šajā žurnāla numurā sāk jaunu rakstu sēriju, kurā regulāri iedziļināsies ASV prezidenta vēlēšanu kampaņā. Vai Trampam ir izredzes uz otro termiņu, un vai pasaule var to atļauties? Laiks rādīs, un Māris no Vašingtonas pastāstīs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu