Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Biedējoši mīnusi

Medicīnas žurnālā The Lancet publicēts Vašingtonas Universitātes pētījums par iedzīvotāju skaita tendencēm 195 valstīs līdz 2100. gadam. Ņemot vērā vidējo dzimstības līmeni, mirstības līmeni un migrācijas tendences, piemēram, Latvijā pēc 80 gadiem dzīvos tikai 430 tūkstoši cilvēku. Vienīgās valstis Eiropā, kur iedzīvotāju skaits palielināsies, ir Skandināvija, Beļģija, Francija un Lielbritānija.

ES dalībvalstu līderi otrdienas rītā pēc četras dienas ilgiem strīdiem panāca vienošanos par tautsaimniecības atveseļošanas fonda izveidi, lai finansētu izkļūšanu no Covid-19 pandēmijas radītās ekonomikas lejupslīdes. Panāktais kompromiss paredz ekonomikas atveseļošanas fondā ieguldīt 750 miljardus eiro, bet nākamajam ES ilgtermiņa budžetam atvēlēt vairāk nekā 1,074 triljonus eiro. Latvijai turpmākajos septiņos gados būs pieejami vairāk nekā 10 miljardi.

Sestdien pasaulē tika reģistrēti gandrīz 260 000 ar Covid-19 saslimušo, kas ir jauns diennaktī sasirgušo rekords kopš decembra. Kopumā pasaulē inficēto skaits ir gandrīz 15 miljoni, miruši vairāk nekā 613 tūkstoši. Vissmagāk skartā valsts ir ASV. Jauni vīrusa uzliesmojumi bijuši vairākās vietās Spānijā, un Katalonijas varas iestādes neizslēdz stingrāku ierobežojumu atjaunošanu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu