Varētājs • IR.lv

Varētājs

1
Nellija Ločmele

Cilvēku uz planētas ik brīdi kļūst vairāk — atveriet Worldometers lapu un pavērojiet, cik veikli tiešsaistē zibinās šodien piedzimušo un nomirušo skaits, bet pasaules iemītnieku kopums neatlaidīgi tuvojas astoņiem miljardiem. Kā šajā pārapdzīvotajā planētā būt unikālam?

Cilvēks, kas rāmi smaida uz šī žurnāla vāka, ir atradis savu atbildi. Kārlis Bardelis ir pirmais pasaulē, kurš tikai ar savu muskuļu spēku ir vienatnē šķērsojis Kluso okeānu, nelielā laivā aizairējot no Peru krastiem līdz pat Malaizijai. Pieveicis 26 637 kilometrus, noklausījies 150 audiogrāmatas un ne dienu nav uzvilcis zeķes!

Kārļa sasniegums ir pieteikts Ginesa rekordu grāmatai, bet viņš pēc atgriešanās vecāku mājās Slokā sēž dārza šūpuļtīklā un aizliedz saukt sevi par varoni. «Jo es vienkārši dzīvoju, kā vēlos.» Viņam nav mājas, mašīnas un ģimenes (tai gan viņš pamazām briest un neslēpj, ka gribētu vismaz četrus vai piecus bērnus!), toties ir savi stāsti. Atcerieties, šis nav pirmais okeāns viņa mūžā — pirms četriem gadiem viņš ar kolēģi pārairējās Atlantijai.

Kārli tracina dīvainie kouču mudinājumi «iziet no komforta zonas», viņš iesaka tieši pretējo — atrast savu komforta zonu! Viņējā ir būt piedzīvojumā. Dzīvot bez dušas un normālas gultas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu