Vasaras skaņas • IR.lv

Vasaras skaņas

Festivāla Zobens un lemess regulārie dalībnieki Skyforger. Publicitātes foto
Mārtiņš Galenieks

Pulcēšanās ierobežojumi kļūst vaļīgāki, un nelielie, nekomerciālie festivāli mēģina atrast veidus, kā tomēr notikt. Taču daudzi joprojām nav līdz galam droši par gaidāmās programmas saturu

Sansusī globālais ciemats

Viens no ģeogrāfiski nomaļākajiem Latvijas kultūras dzīves notikumiem alternatīvās kamermūzikas festivāls Sansusī šogad būs pieejams arī tiešsaistē. Turklāt tās nebūs vienkārši pārraides no notikuma vietas. Festivāls, kurā līdzās klasikai baudāmi laikmetīgās mūzikas, mākslas, dejas, teātra un cirka pasākumi, daļu savas programmas veido tieši digitālās versijas skatītājiem. 

Festivāls vienmēr bijis kompakts un uzņēmis mazāk apmeklētāju, nekā atļauj tā norises vieta, bet šogad cilvēku skaitu klātienē samazinās par divām trešdaļām. Taču rīkotāji aicina interesentus pieslēgties festivālam tiešsaistē un organizēt Sansusī ciematus savos pagalmos. Ar digitāliem specefektiem tikšot iepriecināti arī tie, kas festivālu apmeklēs klātienē. 

Biļetes klātienes apmeklējumam iespējams iegādāties tikai iepriekšpārdošanā un tikai uz visām trim festivāla dienām kopā. Piekļuves kodus interneta tiešraidēm varēs nopirkt no 1. augusta. 

Sansusī programma, kā vienmēr, tiek turēta noslēpumā līdz pat festivāla atklāšanai, tā mudinot skatītājus nevis vētīt mākslinieku uzvārdus, bet uztvert Susējas ciematā notiekošo kā vienotu mākslas darbu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu