Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Saeima apstiprināja Latvijas Nacionālo attīstības plānu 2021.—2027. gadam, kas ir galvenais valsts attīstības plānošanas dokuments. Plānā noteikti četri mērķi — vienlīdzīgas iespējas, produktivitāte un ienākumi, sociālā uzticēšanās un reģionālā attīstība. Tam paredzēti kopumā 14,5 miljardi eiro. Covid-19 krīze likusi jau sākt projektus, kuri saistīti ar veselību un sociālo aizsardzību.

No 1. jūlija Latvijā sabiedriskajā transportā vairs nav obligāti jālieto mutes un deguna aizsegs un pasākumos ārā var pulcēties 1000 cilvēku. Savukārt no 1. augusta pasākumos, ievērojot distanci, varēs pulcēties līdz 3000 cilvēkiem, otrdien nolēma valdība. Epidemiologi uzskata, ka Covid-19 transmisija Latvijā ir minimāla un izsekojama, tāpēc maskas pašlaik var nelietot. Tomēr joprojām jāievēro divu metru distance.

Latvijas Slimību profilakses un kontroles centrs aicina nedoties uz Zviedriju, Portugāli un Luksemburgu, kur ir augsts Covid-19 saslimušo skaits, kā arī mudināja apsvērt brauciena nepieciešamību uz Lielbritāniju, Rumāniju, Bulgāriju, Čehiju un Monako. Otrdien Latvijā reģistrēti septiņi jauni saslimšanas gadījumi. Tas ir lielākais diennaktī saslimušo skaita pieaugums kopš jūnija sākuma. 

Eiropas Komisija apstiprināja Latvijas plānu izveidot 100 miljonu eiro lielu fondu ieguldījumiem lielos Latvijas uzņēmumos, kurus skārusi pandēmija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu