Karamele uz kaņepju kociņa • IR.lv

Karamele uz kaņepju kociņa

1
Andris Višņevskis un Debora Paulino ar bērniem Gabrielu un Fredi. Foto — Ieva Salmane
Ieva Puķe

Portugāliete Debora un latvietis Andris iepazīstoties bija maskās. Mīlestība no pirmā acu skatiena Mākslas akadēmijas karnevālā! Tagad vecticībnieku sādžā Latgalē audzina divus bērnus un kļuvuši par kaņepju vēstniekiem Latvijā

Šo īpašumu vienkārši atradām Ss.lv, ļoti labs piedāvājums, stāsta Andris Višņevskis. «Pamesta māja. Tā ceļa, pa kuru jūs iebraucāt, nebija. Visiem stāstām: ziemā māju nevajag pirkt, jo tu neredzēsi, ir vai nav ceļš. Mūs ieveda: «E, tut gģe-to doroga!*» Pienāca pavasaris, atbraucām. Tur, pie bērziem, apstājāmies un kājām pār pļavu nācām uz mājām. Romantika!»

Dziļā Latgalē Andris (37) ieradās dzimis siguldietis, kas bija dzīvojis tikai Pierīgā, un trokšņainā Lisabonas vecpilsētā uzaugusi portugāļu meitene. Iepazinušies pirms 11 gadiem Latvijas Mākslas akadēmijas karnevālā. Debora Paulino (tagad — 35), sabiedrisko attiecību studente, Rīgu bija izvēlējusies Erasmus programmā. Andris gan nestudēja mākslu, bet bija iecienījis slavenos karnevālus. Neparedzot, ka kāds no tiem kļūs viņam liktenīgs.

Internacionālais pāris gadu nodzīvoja Portugālē. Sākoties iepriekšējai ekonomiskajai krīzei, atrada darbu Londonā, trīs gadus kūlās pa lielās Eiropas metropoles īres dzīvokļiem. «Es biju maiznieks un mūrnieks. Debora strādāja krogā par viesmīli. Es strādāju pa darba dienām, viņa — pa brīvdienām,» stāsta vīrietis. «Pēdējie divi gadi bija saspringti: viens bērns, otrs.» 

Puikam Fredim tagad ir septiņi, meitai Gabrielai deviņi gadi. Viņu dēļ esot gribējies savu stūrīti. Gribējies mierīgu dzīvi dabas tuvumā. Viensēta Gulbji Dekšāres pagasta Obelišku ciemā pirms sešiem gadiem bijusi kā dūriens ar zīmuli kartē uz dullo. Vienkārši: Vidzemes lauku sētai viņiem nepietiktu uzkrājumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu