Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

BĒRNIEM. DANIILS HARMSS. ĻOTI BRIESMĪGS NOTIKUMS. IZDEVNIECĪBA LIELS UN MAZS
Krievu dzejnieka Daniila Harmsa (1905—1942) dzejoļu izlasi bērniem sastādījis un atdzejojis Kārlis Vērdiņš, ilustrējis Reinis Pētersons. Harmss rakstīja gan pieaugušajiem, gan bērniem, un viņa bērnu dzeja nes sevī to pašu «literāro trakumu un izaicinājumu», kas piemīt Harmsa daiļradei kopumā. Apgāda cena 10,50 €.


ROMĀNS.
HETERE MORISA. CILKAS CEĻOJUMS. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC
Romāna galvenā varone Cecilija Kleina jeb Cilka piedzīvo divus ieslodzījumus: Aušvicā un Vorkutā. Romāns balstīts patiesos faktos, un rakstniece atklāj, ko jaunai meitenei nozīmē dzīve ekstremālos apstākļos, kas bieži vien prasa ko vairāk par drosmi. Kā ieslodzījumā jutās sievietes? Ko tas no viņām prasīja? Pieejama e-grāmata. Apgāda cena 15,99 €.


FOTO.
LATVIJAS FOTOGRĀFIJA 2020. IZDOD ŽURNĀLS FOTO KVARTĀLS
Sešas fotosērijas, kas saistās ar vārdiem — iekāre, izmisums, sapņi un nāve. Pēteris Vīksna fotografē vienaudžus neformālās situācijās, Viktorija Paegle pašportretos reflektē par seksuālām vēlmēm, Arnis Balčus dokumentē baltiešu dzīvesstilu, Ivars Grāvlejs rada latentu fotoarhīvu, Vika Eksta fotografē vīriešus dažādās dzēruma pakāpēs, bet Elīna Semane ieved galējību pasaulē. Izdevuma tirāža 333 eksmplāri.


ROMĀNS.
MAIKLS ONDATJE. ĒNAS PĀR TEMZU. IZDEVNIECĪBA DIENAS GRĀMATA
Ir 1945. gads, četrpadsmit gadus veco Natanielu un viņa māsu Reičelu apņēmies pieskatīt nepazīstams vīrietis, ko dēvē par Naktstauriņu. Brālis un māsa pamazām iepazīstas ar aizbildņa ekscentriskajiem draugiem, bet — vai viņi ir tie, par ko uzdodas? Tikai pēc daudziem gadiem Nataniels sāk apjaust to, ko tolaik nesaprata, un šis romāns ir stāsts par ceļojumu pagātnē, kurā Nataniels nokļūst pa realitātes, atmiņu un iztēles tiltu. Apgāda cena 9,77 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu