Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Satversmes tiesa atzina, ka garantētais minimālais ienākumu līmenis — 64 eiro mēnesī — neatbilst Satversmei. Lietas pieteikumu tiesā bija iesniedzis tiesībsargs. Tiesa secināja, ka garantētais minimālais ienākums nenodrošina, ka jebkura persona var dzīvot atbilstoši cilvēka cieņai, un nolēma, ka apstrīdētā norma zaudēs spēku no 2021. gada 1. janvāra. Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) paziņoja, ka gaidot labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV) priekšlikumus turpmākai rīcībai.

Valsts prezidents Egils Levits izsludināja Administratīvi teritoriālās reformas likumu par 42 pašvaldību izveidi, lai arī vairāki desmiti pašvaldību viņu aicināja to nedarīt. Prezidents norādīja arī uz likuma trūkumiem, kas jālabo, — valstij jārada priekšnoteikumi vietējo kopienu atbalstam, formāla pieeja reformas sagatavošanai radīja kopienu aizvainojumu, un maz bija argumentu par katra iedzīvotāja ieguvumu no reformas. Reformas mērķis arī nevar būt pašvaldību vai vietvaru deputātu skaita samazinājums. 

Valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) pieprasījis visiem ministriem līdz 1. oktobrim iesniegt priekšlikumus par nepieciešamajiem pārkārtojumiem valsts pārvaldē novadu reformas ieviešanai. Gan Rundāles novads, kuru paredzēts iekļaut Bauskas novadā, gan Varakļānu novada dome nolēmusi vērsties Satversmes tiesā.

No 1. jūlija sejas aizsargmaskas sabiedriskajā transportā nav obligātas, bet rekomendētas, — paredz valdības akceptētie grozījumi epidemioloģiskās drošības noteikumos. Savukārt no 1. augusta pasākumos, ievērojot distanci, varēs pulcēties līdz 3000 cilvēku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu