Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Saeima ar 58 deputātu balsīm par pieņēma Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu. Likums paredz no 2021. gada jūlija pašvaldību skaitu Latvijā samazināt no 119 līdz 42, turpmāk būs 10 valstspilsētas, bet vietējām kopienām vietējo jautājumu risināšanai būs savi vēlētie pārstāvji. 46 Latvijas pašvaldību vadītāji ar kopēju vēstuli ir vērsušies pie prezidenta Egila Levita, aicinot neizsludināt pieņemto likumu.

Sestdien saistībā ar likvidējamo ABLV Bank policija veica kratīšanas 45 vietās, arī bankas augstceltnē Skanstes ielā un Elizabetes ielā. Policija izmeklē vairāku simtu miljonu eiro iespējamu naudas atmazgāšanu. Pēc procesuālo darbību veikšanas visas aizturētās personas ir atbrīvotas. 

VID Iekšējās drošības pārvalde aizturēja organizētu grupu, kas pieprasīja 65 tūkstošu eiro kukuli, lai to nodotu VID amatpersonai «acu pievēršanai» padziļinātās pārbaudēs vai to novēršanai konkrētos uzņēmumos. Par aizdomās turētām atzītas divas bijušās VID amatpersonas un viena esoša amatpersona, kurai aizliegts ieņemt amatus. Pašlaik šī persona ir atstādināta no amata bez algas saglabāšanas. 11. jūnijā diviem no aizdomās turētajiem tiesa piemēroja apcietinājumu. 


Koalīcija vienojās par Rīgas akustiskās koncertzāles būvniecību Pasaules Tirdzniecības centra vietā Elizabetes ielā 2. Tur padomju laikā atradās LPSR Komunistiskās partijas Centrālā komiteja. Ēka piederot Valsts nekustamajiem īpašumiem un esot bēdīgā stāvoklī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu