Ceļā • IR.lv

Ceļā

Dina Preisa pārgājienā pa Leišmalīti (Bukaiši—Ukri—Vītiņi) un viņas ekipējums vienas dienas pārgājienam Latvijā jebkuros laikapstākļos. Foto no personīgā arhīva
Laura Dumbere

Dzīves ceļš, noiet no ceļa, ceļš zem kājām — šos poētiskos vārdus mēs visi lietojam ikdienā, daudz neaizdomājoties. Bet reklāmas tekstu autorei un žurnālistei Dinai Preisai ceļš zem kājām ir nozīmīga un pavisam reāla dzīves daļa

Dina gandrīz katru nedēļas nogali un atvaļinājumus pavada ejot. Uzvelk kājās uzticamus apavus, ieliek mugursomā sviestmaizītes un ūdeni un dodas ceļā. Pārgājieni un pati iešana ir viņas hobijs un dzīvesveids jau piecus gadus. Nostaigāta gan visa Latvijas jūras robeža, gan krustu šķērsu iepazīti iekšzemes ceļi, takas un brikšņi. Iepazīti ceļabiedri, kas kļuvuši par labākajiem draugiem. Dina dodas pārgājienos visu gadu, izbaudot četrus gadalaikus, kas mums doti. 

Nu jau pāris gadus žurnāla Ir lasītāji vasarās var sekot Dinas stāstiem par neparastiem, skaistiem pārgājienu maršrutiem Latvijā. Šķiet, šī tēma arī šovasar būs aktuāla, un Dina ar prieku dalās savās pārdomās par hobiju, kas būtībā balstās uz pašu vienkāršāko cilvēka spēju — staigāt. 

Dina Preisa.
Foto no personīgā arhīva

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu