62 stundās apkārt Latvijai • IR.lv

62 stundās apkārt Latvijai

Lepni par paveikto — Jānis Mičulis (no kreisās) un Jānis Vanags 1. jūnija vakarā finišēja pie Brīvības pieminekļa. Foto no privātā arhīva
Mārtiņš Galenieks

Startējuši no Brīvības pieminekļa, divi pārbaudījumu un piedzīvojumu kāri Jāņi turpat veiksmīgi finišēja, ar velosipēdiem apbraucot apkārt Latvijai četrās ar pusi dienās

Satiekamies piektdienas rītā hipsterīgajā, velosipēdistiem draudzīgajā kafejnīcā Miit. Pagājušas četras dienas, kopš viņi 1. jūnijā beiguši savu episko mīšanos apkārt valstij. Abi izskatās moži un gandarīti, par spīti tam, ka 1580 kilometru brauciens izvērtās par dienu ilgāks, nekā sākumā plānots.

«Plānošanas gan bija gaužām maz,» saka Jānis Mičulis. «Trīs nedēļas pirms brauciena Jānis treniņa pauzītē ieminējās — apbraucam riņķī Latvijai? Tikai nepateica, ka vēlas pēc iespējas precīzāk nokopēt kontūru kartē. Kad to uzzināju, pirmā bija doma, ka tie varētu būt ļoti daudzi kilometri un tas laikam nebūs asfalts. Par grūtībām un veidu, kā to izdarīt, es pat neaizdomājos.»

Nebija arī īpaši daudz laika domāt. Nākamo reizi ideja apspriesta tikai trīs dienas pirms starta. «Ja braucam, tad jābrauc tagad,» sacījis Jānis Vanags, kurš klusībā šo domu perinājis jau dažus gadus. Mičulis sarunājis, ka viņus ceļā ar busiņu pavadīs brālis Mārtiņš ar sievu Alisi, un avantūra varēja sākties.

Pārkāpj pierobežas režīmu

«Mums ir tāda džeku grupa, kas kopā skrien, darbojas Riga Adventure Team, piedalās xRace. Novembrī satiekamies, lai atskatītos uz gadu. Katrs uzstājas ar prezentāciju, kā gājis,» stāsta Vanags. «Tad noliekam priekšā baltu plakātu, un katrs uzraksta trīs izaicinājumus nākamajam gadam. Vienu no tiem kategorijā Epic Shit (episki mēsli) kaut ko pilnīgi kosmisku. Es pirms pieciem gadiem tur ierakstīju, ka apbraukšu apkārt Latvijai ar ričuku trīs dienās.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu