Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Protestētāji Anglijas pilsētā Bristolē sestdien nogāza un ostas ūdeņos iemeta bijušā vergu tirgotāja Edvarda Kolstona (1636—1721) statuju. Foto — AFP/LETA

ASV izvirzītas jaunas, smagākas apsūdzības četriem policistiem, kuri ir atbildīgi par afroamerikāņa Džordža Floida nāvi Mineapolisā 25. maijā. Sestdien ASV daudzās pilsētās notika protesti pret rasismu un policijas brutalitāti, kuri pārsvarā noritējuši mierīgi. Vašingtonā uz demonstrāciju bija pulcējušies ap 200 tūkstošiem cilvēku. Atbalsta akcijas notika arī citās valstīs. 

Jaunzēlandē jau divas nedēļas nav konstatētas inficēšanās ar Covid-19, tāpēc pirmdien valsts atcēla gandrīz visus ierobežojumus. Savukārt Lielbritānija, lai ierobežotu Covid-19 otro vilni, iebraukušajiem no citām valstīm no pirmdienas noteica obligātu divu nedēļu pašizolāciju. Karantīna būs spēkā vismaz līdz 28. jūnijam. 

Zviedrijas galvenais epidemiologs Anderss Tegnels atzina, ka valsts cīņa ar Covid-19 varēja būt labāka un papildpasākumi bija jāīsteno jau epidēmijas sākumā. No vīrusa miruši vairāk nekā 4500 zviedru.

Eiropas Centrālā banka paziņoja, ka papildus iepriekš paredzētajiem 750 miljardiem eiro atvēlēs vēl 600 miljardus obligāciju ārkārtas uzpirkšanu programmai krīzes seku mīkstināšanai ES dalībvalstīm. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu