Brīvajā laikā • IR.lv

Brīvajā laikā

Καλώς ήρθατε να επισκεφθείτε! (Gaidām ciemos!)

Tūrisma nozare Grieķijā veido 18% no valsts kopprodukta un nodarbina vairāk nekā 900 tūkstošus cilvēku jeb piekto daļu darbspējīgo, tāpēc nav brīnums, ka šī Dienvideiropas valsts viena no pirmajām plāno atvērt savas robežas ārvalstu ceļotājiem. Turklāt Grieķija var priecāties, ka tai laikus izdevies savaldīt koronavīrusa izplatību, tāpēc saslimušo skaits bija salīdzinoši neliels. Jau maija vidū premjers Kirjaks Micotakis paziņoja, ka viesnīcas ārvalstu tūristiem tiks atvērtas no 15. jūnija, ja viesi ieradīsies caur Atēnu lidostu. Bet no 1. jūlija darbu atsāks arī Saloniku un Santorines lidostas.
Grieķi uzsver, ka vispirms bez ierobežojumiem drīkstēs ierasties tūristi no tām valstīm, kurās Covid-19 izplatība bija salīdzinoši maza vai rūpīgi kontrolēta. Tiek prognozēts, ka atļauja attieksies uz Vāciju, Balkānu valstīm, kā arī Baltiju. Šis saraksts tiks koriģēts, vērtējot aktuālo situāciju.

Pērn Grieķija uzņēma 34 miljonus viesu, kuri valstī iztērēja 19 miljardus ASV dolāru.

Terēzas, Tomi un Vinstoni

Visi bāri, krogi, kafejnīcas un restorāni koronavīrusa dēļ Lielbritānijā tika slēgti 20. martā. Un grūti prognozēt, cik ātri tie spēs atgūties pēc ierobežojumu atcelšanas. Kādā aptaujā respondentiem tika jautāts, par ko viņi visvairāk raizējas, atsākot apmeklēt restorānus. Izrādās — no pārāk tuvu izvietotiem galdiņiem un saskarsmes ar apkalpojošo personālu.
Tieši tāpēc tējas namā The Tea Terrace, kas pārvalda divas tējnīcas Londonā un vēl divas citas Sari grāfistē uz dienvidiem no galvaspilsētas, viesus turpmāk apkalpos roboti. Acīmredzot šo tējnīcu saimnieki ir lieli bijušās britu premjeres Terēzas Mejas fani, jo robotizētās viesmīles nosauktas par Terēzām. Pirmā robotmeitene tika izmēģināta jau pērn vasarā, un tas esot pirmais šāda veida pakalpojums Lielbritānijā un visā Eiropā. Turpmāk Terēzām palīdzēs arī trauku savācējs Kapteinis Toms, uz kura plauktiem apmeklētāji paši varēs salikt iztukšotās tasītes un saldumu šķīvīšus. Savukārt robots Vinstons (par godu Vinstonam Čērčilam) regulāri dezinficēs telpas ar ultravioleto lampu.

Tējnīcas saimnieki neslēpj, ka robotu ieviešana vienlaikus ir arī laba reklāma — jo kurš gan nevēlas kaut vienreiz izbaudīt iztapīgu robotu sabiedrību, it īpaši bērni.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu