Trešā karjera • IR.lv

Trešā karjera

Juris Šleiers. Foto — Edmunds Brencis
Anda Burve-Rozīte

Pēc vairākiem gadiem sabiedrisko attiecību biznesā Juris Šleiers (40) atstājis uzņēmējdarbību, pievērsies filozofijas studijām un plāno jaunu profesionālo virzienu, kas saistīts ar tehnoloģiju lomu mūsu dzīvē. «Diennakts ir 24 stundas gara, bet visu laiku nespīd saule,» viņš atgādina par cikliskumu dzīvē un arī biznesā

Tūkstošgades sākumā Juris Šleiers sāka darbu medijos ar lielu lēcienu — kļuva par žurnāla Klubs galveno redaktoru tikai 23 gadu vecumā. Pēcāk kopā ar studiju biedreni Dagniju Lejiņu nodibināja sabiedrisko attiecību kompāniju Lejiņa & Šleiers. Aģentūra klientiem piedāvāja reputācijas vadības pakalpojumus, uzskatot, ka digitālajā laikmetā, kad ziņas tīklos var atrast par ikvienu, turklāt tās izplatās neticamā ātrumā, reputācija ir svarīgākais, kas mums kā profesionāļiem pieder. 

Tagad Lejiņa turpina vadīt uzņēmumu viena, bet Šleiers no biznesa aizgājis. Intervijā viņš stāsta par savu pieredzi PR jomā un lēmumu sākt nodarboties ar tādu modernu izaicinājumu kā tehnoloģiju filozofija.

Kāpēc aizgājāt no uzņēmuma vadības darba sabiedrisko attiecību jomā?
Aizgāju, jo sāku maģistrantūras studijas filozofijā Latvijas Universitātē. Tagad, ap 40 gadu vecumu, zināšanas labi pielīp. Tik garšīgi! Ar kaifu lasu grāmatas un eju uz lekcijām. 

Ideja par studijām man radās nejauši. Pirms trim gadiem restorānā Tinto satiku paziņu, viņš sēdēja pie klēpjdatora, rakstīja referātu tehnoloģiju filozofijā. Mēs ar Dagniju Lejiņu jau piecus gadus bijām taisījuši tehnoloģiju festivālu Digital Freedom Festival, un es nodomāju: pag, tehnoloģiju filozofija? Pastāsti man vairāk! Sāku par to interesēties, līdz kādā brīdī sapratu, ka Latvijā neviens šajā tēmā īsti nav specializējies, bet redzu, ka ir pieprasījums un vajadzība reflektēt par tehnoloģiju ietekmi uz indivīdu, sabiedrību, politiku. Kāpēc lai tas nebūtu es, kas žurnālistikā par to reflektē?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu