Ar tēva gādību gatavotas rotaļlietas • IR.lv

Ar tēva gādību gatavotas rotaļlietas

Kā pārpildītajā rotaļlietu tirgū izcelties ar jaunu preci? «Mums ir koka rotaļlietas, un tas uzreiz mūsu produkciju ieliek augstākā kategorijā. Ražošanā izmantojam tikai dabīgas izejvielas, nekādā gadījumā plastmasu,» saka Emīls Penēzis. Foto — Edmunds Brencis
Gunita Nagle

Trīs nopietni vīri, kuru ikdienas darbs saistīts ar inženiertehniskiem risinājumiem, darbdienu vakaros un brīvdienās gatavo koka rotaļlietas bērniem. Emīls Penēzis stāsta žurnālam Ir Nauda, kā viņiem izdodas apvienot maizes darbu ar jaunu biznesu

Ja ir vēlme tikt pie Tutuu Toys attīstošajām rotaļlietām, nav nekā vienkāršāka — izvēlies Etsy veikalā tīkamo mantu, pasūti, un noteiktajā dienā kurjers to atvedīs. Satikt uzņēmuma īpašniekus, kuri vienlaikus ir arī rotaļlietu izgatavotāji, ir daudz sarežģītāk. Divi no viņiem — Mārtiņš Eltermanis un Ivars Karnītis — strādā uzņēmumā, kas ražo un montē metāla un stikla konstrukcijas. Trešais, kokapstrādes inženieris Emīls Penēzis, ir ražošanas direktors moduļu māju ražošanas uzņēmumā. Savam uzņēmumam Tutuu Toys Mārtiņš, Ivars un Emīls velta darba dienu vakarus un brīvdienas. 

Kad pirms diviem gadiem viņi to izveidoja, šķita, ka apvienot maizes darbu ar rotaļlietu biznesu būs vienkārši. Tomēr tā nav. Emīls, uz brīdi apstājies skrējienā no moduļu māju ražotnes uz Tutuu Toys darbnīcu Jelgavā, atzīst — ir daudz grūtību. Tomēr visiem trim uzņēmuma lolotājiem šķiet, ka viņu pūles ir tā vērtas. Kas viņus motivē tik smagi strādāt?

Kubs kā rotaļu māja

Ideja par izglītojošo rotaļlietu biznesu pieder Emīlam. Pirms diviem gadiem viņš no koka uztaisīja rotaļu māju kuba formā savam divgadīgajam dēlam. «Tajā laikā bija populāras rotaļu teltis. Bet es esmu absolūts kocinieks, man šķita, ka auduma teltis nav nopietnas, jābūt alternatīvai,» stāsta Emīls. Tāpēc viņš izgatavoja koka kubu ar lieliem, apaļiem logiem, kurā mazs bērns var ielīst un spēlēties.  

Daudziem draugiem un radiem kubs patika, un Emīls saņēma uzslavas par labo ideju, tāpēc kopā ar ģimenes draugu Ivaru un bijušo kolēģi Mārtiņu izlēma kopējiem spēkiem izveidot uzņēmumu, kas ražo šādus kubus. «Mums sakrita domu gājiens, kā visu darīt, organizēt un strādāt. Bez garām diskusijām izveidojām uzņēmumu,» Emīls atceras 2018. gada nogali.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu