Sveika un sveiks! • IR.lv

Sveika un sveiks!

Pauls Raudseps

Vīruss ir viltīgs. Daži cilvēki pārslimo Covid-19, to pat nezinot. Citiem tas rada pārejošu nelabuma sajūtu, bet vēl kādiem tas izraisa smagas vai pat vissmagākās sekas.

Līdzīgi ir ar uzņēmumiem. Dažiem šis pandēmijas laiks rada jaunas iespējas, citiem nepatīkamas, tomēr pārvaramas grūtības. Bet ir arī uzņēmumi un pat veselas nozares, kurām patērētāju uzvedības maiņa vai sabiedrības veselībai nepieciešamie vīrusu ierobežojošie pasākumi var radīt nepārvaramas grūtības.

Vienalga, pie kuras no šīm grupām sevi pieskaitām, ne tikai mums katram kā indivīdam, bet arī visiem mūsu uzņēmumiem ir jārēķinās ar jauno realitāti un tai jāpielāgojas.

Šis Ir Nauda numurs iznāk laikā, kad Latvijā un vairākās citās Eiropas valstīs Covid-19 noteiktie ierobežojumi tiek pakāpeniski mīkstināti un, vasaras saulītes apspīdēti, mēs visi ceram uz gaišāku nākotni. Tomēr būtu vieglprātīgi iedomāties, ka viss tiešām ir beidzies un ka varēsim tuvākajā laikā atgriezties tajā dzīvē, kuru baudījām pirms pandēmijas sākuma. Nākamie mēneši un, ļoti iespējams, pat gadi būs laiks, kad mums būs jāpārorientējas, jāpielāgojas un jāmeklē jaunas iespējas. Tas sāksies ar sīkumiem. Ar biznesa partneriem turpmāk nevis sarokosimies, bet īsi «saskandināsim kulakus». Vēl aizvien šī jaunā sasveicināšanās forma izsauc smaidu, bet drīz kļūs par ikdienu. Tāpat par ikdienu kļūs lielākas pārmaiņas, piemēram, ražošanas un piegādes ķēžu pārkārtošana un digitālo risinājumu aizvien lielāka nozīme, par ko savā slejā stāsta sekmīgā eksporta uzņēmuma Primekss vadītājs Jānis Ošlejs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu