Vesels, bet nepieņemts • IR.lv

Vesels, bet nepieņemts

16
Gatis Rozenfelds. Foto — Edmunds Brencis
Anda Burve-Rozīte

Pazīstamais fotogrāfs Gatis Rozenfelds (42) aprīlī nokļuva Infektoloģijas centrā ar vidēji smagu Covid-19 slimības gaitu. Ilgā izveseļošanās nākusi kopā ar atziņu, ka daļa sabiedrības no vīrusu pārslimojušajiem nepamatoti baidās un tos pat izstumj

Tie nebija vakari no klišejiski pievilcīgajām pastkartēm — ar glāzi krāsaina kokteiļa rokā dzīvīgā bārā palmu ieskauta okeāna krastā. Gatis Rozenfelds uz Karību salām pavasara sākumā devās strādāt. Vienu no Latvijas ietekmīgākajiem fotogrāfiem bija noalgojis kāds uzņēmums. Dienas pagāja, desmit un vairāk stundu fotografējot. Tāpēc šī nebija jauka atpūta, ko draudīgi pārtrauca ziņas par pirmajiem inficēšanās gadījumiem ar bēdīgi slaveno vīrusu. Gatis reaģēja ātri. 

Neraugoties uz jukām un stresu, ko radīja Covid-19 pieņemšanās spēkā, viņam 20. martā laimējās dabūt biļeti lidojumam uz Amsterdamu. Vēl pēc dažām dienām ar airBaltic repatriācijas reisu — uz mājām, Latviju. 

Garajā ceļā, daudz reižu kontaktējoties ar Ārlietu ministrijas ierēdņiem un saņemot nacionālās aviokompānijas pakalpojumus, Gatis būtu varējis kā reklāmrullītī iesaukties: «Wow!» Tik atbildīga un pretimnākoša viņa skatījumā bija Latvijas attieksme pret krīzi.

Ar masku uz sejas viņš 24. martā ērti iekārtojās lidmašīnas sēdeklī — pāris stundas, un būs mājās! Gatis jutās atvieglots un laimīgs, ka krīzes epicentrā nepaliks iestrēdzis kaut kur tālu pasaulē. Mazliet niezēja deguns, sūrstēja kakls. Taču pie ceļošanas pieradušais fotogrāfs to norakstīja uz kondicionēto gaisu lidojumos. «Mēs jau nekad nedomājam sliktāko. Domājam, ka viss būs labi,» viņš nu saka.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu