Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā


Koalīcija pirmdien vienojās 32 miljonus eiro novirzīt kultūras nozarei, paziņoja kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA). Nauda aptuveni vienādās daļās tiks sadalīta pabalstiem, infrastruktūrai un radošajām stipendijām, valsts pasūtījumiem radošajiem darbiem. Otrdien valdība dažādām ministriju iniciatīvām pārdalīja 600 miljonus eiro, no kuriem 103,2 miljoni eiro tiks novirzīti veselības infrastruktūras projektiem.

Valdība pagājušajā nedēļā nolēma, ka tai būs tiesības noteikt Covid-19 ierobežojumus arī pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas, bet valsts atbalsts krīzes skartajiem uzņēmumiem un darba ņēmējiem saglabāsies līdz gada beigām. Vienīgi dīkstāves pabalstu vietā pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas būs citi atbalsta pasākumi. Iekšlietu ministrija brīdināja, ka par Covid-19 apkarošanai noteikto ierobežojumu pārkāpšanu sodīs arī pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas. No pirmdienas stājās spēkā virkne grozījumu valdības rīkojumā par ārkārtējo situāciju, tajā skaitā tiek ļauts skolēniem klātienē ierasties uz konsultāciju un var notikt eksāmeni. Ārkārtējo situāciju plānots pārtraukt 9. jūnijā.

Slimību profilakses un kontroles centrs pirmdien aktualizēja informāciju par saslimstības rādītājiem ar Covid-19 dažādās valstīs un pašlaik īpaši neiesaka doties uz Zviedriju, Lielbritāniju, Beļģiju un Portugāli. Šajās valstīs kopējais ar Covid-19 saslimušo skaits uz 100 000 iedzīvotāju pēdējo 14 dienu laikā pārsniedz 25. Lai gan pirmdien Latvijā nebija neviena Covid-19 saslimšanas gadījuma, otrdien tādu bija pieci. Kopā saslimis 1071, miruši 24.

Latvijā IKP šā gada pirmajā ceturksnī samazinājies par 1,5%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn. Pirmo reizi kopš 2010. gada 2. ceturkšņa būtiski kritušies mājsaimniecību patēriņa izdevumi. Savukārt valdības patēriņa izdevumi palielinājušies par 3,2%.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu