Māksla skatlogos • IR.lv

Māksla skatlogos

Fotomākslinieces Lindas Klētnieces darbi Tērbatas ielā
Veronika Viļuma

No virtuālo izstāžu un pasākumu pārsātinājuma nogurušajiem ir iespēja izlocīt kājas un doties pastaigā pa Rīgu — dažādi mākslas darbi jebkurā diennakts laikā apskatāmi, pat nepārkāpjot galerijas slieksni

Sekotāji Tērbatas ielā

Nošņurkuša koka namiņa skatlogos aplūkojama fotomākslinieces Lindas Klētnieces izstāde Sekotāji. Meklējot paralēles ar renesanses un baroka gleznās cēli izgaismotajiem tēliem, Klētnieces personāžus apstaro digitālo viedierīču ekrāni. «Klasiskajā mākslā gaisma pauda miera, garīguma un dievišķas atklāsmes ideju. Savukārt mūsdienās šī saikne, lai arī rodamas līdzības, atšķiras no sendienām. Internetā ir radusies jauna veida «sekotāju» civilizācija,» komentē māksliniece. 

Lai arī fotogrāfijas izstādītas, autorei domājot tieši par pašreizējo pašizolācijas situāciju, projekts aizsācies 2017. gadā laikmetīgās fotogrāfijas izglītības platformas ISSP meistarklasē Fotografējot pagātni. Tās vadītājs, pazīstamais ainavu fotogrāfs Saimons Norfolks gaismas delikāto starojumu Klētnieces fotogrāfijās nosaucis par «viltīgi apburošu».
Līdz 29. maijam. Tērbatas iela 48

Projekts 111 galerijā Look!

Viens mākslinieks, viens mākslas darbs, viens skatlogs — tā projektu 111 piesaka galerija Look!, vienlaikus atzīmējot gaidāmo mākslas telpas gada jubileju. Piecas nedēļas galerija eksponē piecu autoru pašizolācijas periodā tapušos darbus, katru pirmdienu izstādot ko jaunu. 

Logu jau rotājuši Miķeļa Mūrnieka un Madaras Kvēpas darbi, bet cikla trešo nedēļu līdz 24. maijam turpina gleznotājs Otto Zitmanis. Viņa ikdiena īpaši neesot mainījusies: «Skatoties, cik tālu viss bija iepelējis, var teikt, ka šis ir labs mirklis pārdomām un pārmaiņām,» spriež mākslinieks. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu