Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valdība pagarināja ārkārtējo situāciju līdz 9. jūnijam, taču no 12. maija atviegloti daži ierobežojumi — atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielās grupās, ievērojot divu metru distanci, tirdzniecības centri būs atvērti arī brīvdienās, atpūtas un izklaides vietas drīkstēs strādāt līdz plkst. 24. Valdība arī noteica, ka sabiedriskajā transportā būs obligāti jālieto deguna un mutes aizsegs.

Latvijā atrodas krava ar gandrīz miljonu respiratoru, kas ir svarīga Covid-19 ierobežošanai. Taču to kvalitāte jāpārbauda Somijā, teica veselības ministre Ilze Viņķele (A/P). Pirmdien ministre paziņoja, ka mediķiem nepieciešamo respiratoru pietiek pusotrai dienai, ķirurģisko masku rezerves ir apmēram divām nedēļām, sarežģīta situācija ir ar vienreizlietojamiem halātiem un aizsargkombinezoniem. Ja pāris nedēļu laikā netiks rasts risinājums, viņai būs jālemj par veselības pakalpojumu apjoma samazināšanu.

Ķīnā iepirkto sejas masku dēļ no amata atkāpās Nacionālā veselības dienesta direktors Edgars Labsvīrs. Pats Labsvīrs par masku kvalitāti nešaubās.

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis aprīļa beigās ir 8%, kas ir par 1,2 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu