Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā


Latvijas neatkarības atjaunošanas 30. gadadienā pirmdien Valsts prezidents Egils Levits nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa un uzrunāja tautu televīzijā. Par pagātnes notikumiem viņš teica, ka tauta spēj izšķirošos brīžos vienoties un pieņemt pareizos lēmumus. Pirmdien pie Saeimas nama atklāja piemiņas plāksni, kas veltīta 4. maija deklarācijas pieņemšanai. 

Latvijā līdz otrdienai bija reģistrēti 896 Covid-19 inficēšanās gadījumi. Pirmoreiz diennakts laikā otrdien netika reģistrēts neviens Covid-19 saslimšanas gadījums. Taču viens cilvēks otrdien bija miris, kopā mirušo skaits ir 17. Pēdējās dienās lielāks saslimšanu skaits tika atklāts sociālās aprūpes iestādēs Rīga — aprūpes centrā Gaiļezers, kur inficēti 14 cilvēki. Saslimušie konstatēti arī Vidzemes sociālās aprūpes centros Sērmūkši un Mārsnēni, kur darbinieki atrodas pašizolācijā.

Šā gada pirmajā ceturksnī IKP samazinājies par 1,4%, salīdzinot ar pagājušā gada pirmo ceturksni, informē Centrālā statistikas pārvalde.

Izglītības ministrija apstiprināja 12. klašu eksāmenu grafiku, savukārt 9. klašu skolēniem eksāmenu šogad nebūs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu