Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Nacionālas īpatnības

Laikraksts The New York Times seko ar Covid-19 saslimušo skaita dinamikai 139 valstīs. Statistika liecina, ka vīruss turpina izplesties 51 valstī. 27 valstīs, ieskaitot Latviju, situācija ir nostabilizējusies, bet 61 valstī — saslimstība samazinās. Līkne norāda vidējo gadījumu skaitu septiņās dienās.


Samazinoties inficēto skaitam, dažas Eiropas valstis mīkstina pandēmijas laika ierobežojumus. Spānijā pēc pusotru mēnesi ilgas karantīnas svētdien bērniem atkal tika atļauts iziet pastaigās ārpus mājām. Itālijā no 4. maija cilvēki varēs pastaigāties parkos un apciemot savus radiniekus, bet būs jāvalkā sejas maskas un jāievēro distance. Šveicē no pirmdienas atkal durvis vēra frizētavas, būvmateriālu un dārzniecības veikali. Darbu atļāva atsākt skaistumkopšanas saloniem, ārstu un fizioterapeitu prakses drīkstēs pieņemt ne tikai akūtos pacientus.

Ķīnā jau vairāk nekā nedēļu nav oficiāli konstatēts neviens nāves gadījums no Covid-19. Līdz 26. aprīlim Ķīnas pilsētā Uhaņā, kur sākās pandēmija, no slimnīcām esot izrakstīti visi pacienti, vēsta Ķīnas ziņu aģentūra. Tikmēr pētnieki lēš, ka saslimušo skaits Ķīnā varētu būt bijis četras reizes lielāks nekā oficiālais. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu