Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Zaglēni
Ieva Augstkalna

Laikā, kad kinoteātri slēgti, Kino Bize savā mājaslapā piedāvā (kā īstā kinoteātrī) nopirkt biļeti (3,65 €) un noskatīties labu filmu. Turklāt pirmā filma ir par brīvu! Piedāvājam dažas izvēles.

ooooo  Zaglēni (2018). Kannās Zelta palmas zaru ieguvusī filma ir smalki «izšūts» kinodarbs, kas stāsta par kādu trūcīgu, taču saticīgu ģimeni Tokijā. Viņu dienas rit visai laimīgi, taču kāds negadījums atklāj dažādus noslēpumus, un ģimeniskās saites iegūst pavisam citu nozīmi, kas sabiedrības vairākumam atgādina likuma pārkāpumus. Japāņu režisora Hirokazu Koreedas filma saņēmusi starptautisku atzinību un bijusi nominēta Oskaram kā labākā ārzemju filma. 

oooo Personīgā stiliste (2016). Rīgas Starptautiskajā kino festivālā bija skatāma franču režisora Olivjē Asajasa filma Dubultā dzīve (Non-Fiction), Kino Bize piedāvā vēl vienu šī autora filmu, kas stāsta par personīgo stilisti Morīnu (Kristena Stjuarte), kura nolemj palikt Parīzē līdz brīdim, kad izdosies sazināties ar nesen mirušā dvīņu brāļa garu. Situācija kļūst sarežģīta, kad viņa telefonā saņem noslēpumainas personas īsziņu. Filma saņēmusi Kannu kinofestivāla apbalvojumu kategorijā «Labākā režija». 


oooo
 Dzīvo miroņu nakts (1968). Amerikāņu režisora Džordža Romero (dēvēts arī par «zombiju krusttēvu») debijas filmu pamatoti uzskata par zombiju filmu žanra sākumu. Filmā cilvēki radiācijas ietekmē pārtop par zombijiem, kas dzenas pakaļ citiem, kuri vēl nav par tādiem kļuvuši. Vajātie, gaidot rītausmu, slēpjas pamestā Pensilvānijas fermā, cerot, ka tur neviens viņus neatradīs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu