Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

2019. gada dati — Eurostat. 2020. un 2021. gada prognoze — SVF

Lejā, augšā

Starptautiskais Valūtas fonds prognozē, ka Latvija šogad piedzīvos vienu no straujākajiem IKP sarukumiem Eiropā. Taču nākamgad tiek prognozēta viena no straujākajām izaugsmēm.

Starptautiskais Valūtas fonds otrdien pasaules ekonomikas pārskatā Covid-19 pandēmijas izraisīto ekonomikas krīzi salīdzina ar Lielās depresijas laiku pagājušā gadsimta 30. gados un prognozē, ka šogad pasaules ekonomika saruks par 3%. 

Šā gada pirmajos trijos mēnešos Ķīnas ekonomikas apjoms samazinājies par 6,8% — kopprodukta kritums tur reģistrēts pirmo reizi kopš 1976. gada. Rūpniecības apjoms sarucis tikai par 1,1%, savukārt tirdzniecība — par 15,8%. Ķīna ir pasaulē otrā lielākā ekonomika pēc ASV. 

WTI markas jēlnaftas cena pirmdien pirmoreiz vēsturē nokrita zem nulles. Naftas cenu kritumu ietekmē galvenokārt pieprasījuma samazināšanās koronavīrusa pandēmijas dēļ, kā arī bažas par to, ka ASV naftas bāzēs varētu pietrūkt vietas naftas rezervju glabāšanai. Cenu ietekmē arī naftas ieguvējvalstu savstarpējās nesaskaņas par naftas ieguves samazināšanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu