Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvijā līdz otrdienai ar Covid-19 inficējušies kopumā 748 cilvēki, atveseļojušies 133. Miruši deviņi pacienti, septiņiem no viņiem nāve iestājusies stacionāros. Latvija ierindojusies 39. vietā Deep Knowledge Group veidotajā Covid-19 drošo valstu reitingā, kurā analizēti 200 valstu dati. Par drošākajām valstīm pandēmijā atzīta Izraēla, Vācija un Dienvidkoreja.

Koalīcija pirmdien atbalstīja Labklājības ministrijas priekšlikumu bezdarbniekiem pēc pabalsta termiņa beigām vēl četrus mēnešus izmaksāt 130 eiro lielu atbalstu. Tas attieksies uz personām, kurām pabalsta periods beigsies līdz šā gada 31. augustam. Par šīm personām neveiks valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas, un kārtība būs spēkā līdz 31. decembrim. Par to vēl jālemj Saeimai. 

No pirmdienas daļēji atjaunoti ambulatorie un diagnostikas pakalpojumi, paredz veselības ministres Ilzes Viņķeles (A/P) rīkojums. Tomēr joprojām daļa plānveida veselības aprūpes pakalpojumu nebūs pieejami ne valsts, ne privātajās ārstniecības iestādēs. Iestādēm ir jāievēro piesardzības pasākumi, piemēram, jāierobežo pacientu skaits, kas vienlaikus atrodas telpās, jānodrošina individuālie aizsardzības līdzekļi mediķiem, bet pēc katra pacienta vizītes jāveic dezinfekcija.

Lai kliedētu sabiedrības bažas par nekvalitatīvu sejas masku iepirkumu, valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) pirmdien aicināja Valsts kontroli veikt medicīnas aizsarglīdzekļu iepirkumu auditu. Kariņš arī pieprasījis paskaidrojumu izglītības ministrei Ilgai Šuplinskai (JKP), kāpēc par projekta Tava klase izpildproducentu izraudzīts ministres partijas biedrs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu