Latviešu stāsti 2020. Mazās bērndārznieces lielais izaicinājums • IR.lv

Latviešu stāsti 2020. Mazās bērndārznieces lielais izaicinājums

Policijas slēgts rotaļu laukums Kopenhāgenā. Foto — Līva Ābele
Līva Ābele

Dažādās pasaules vietās dzīvojoši latvieši stāsta par situāciju un noskaņojumu viņu pašreizējās dzīves vietās

Līva Ābele Kopenhāgenā Dānijā

Pēc trim sociālās distancēšanās nedēļām, kad sasveicināšanās ar elkoņiem draugu vidū kļuvusi par ierastu lietu un ģimenē jau bijām atraduši relatīvi funkcionējošu darba un mājmācību apvienošanas grafiku, 6. aprīlī Dānijas premjerministre Mete Frederiksena nāca klajā ar iepriecinošu paziņojumu — pēc Lieldienām tiks atvērti bērnudārzi un sākumskolas. Bērni un vecāki pakāpeniski varēs atgriezties normālajā darba ritmā. Urrā! Mete uzrunā slavēja dāņu apzinību, bet arī brīdināja — viss vēl var saiet grīstē, ja noteikumi netiks ievēroti. Valsts statistikas birojs ziņo, ka līdz šim Covid-19 vīruss Dānijā nav atņēmis vairāk dzīvību, nekā ierasts. Mirušo skaits ir tāds pats kā iepriekšējos gados šajā laika posmā. Ik dienu slimnīcā ievietoto vīrusa pacientu skaits ir kļuvis nemainīgs, un situācija valstī stabilizējas. Tāpēc, balstoties uz rūpīgiem ekonomiskajiem aprēķiniem un ņemot vērā veselības autoritāšu ieteikumus, valdība gatavo plānu, kā pakāpeniski samazināt pandēmijas dēļ ieviestos ierobežojumus. 

Nākamajā dienā pēc premjeres paziņojuma Facebook sāk klejot petīcija Mans bērns nav izmēģinājuma trusītis!, kuru ātri vien virtuāli parakstīja gandrīz 18 tūkstoši vecāku. Nedēļas laikā gan negācijas pierima, jo, rūpīgi komunicējot ar vecākiem un izklāstot valdības lēmuma argumentus, satrauktie prāti tika nomierināti. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu